Anlık Bildirim

Ultrasonik bileklik sayesinde çevredeki tüm mikrofonları bloke edin

Araştırmacılar tarafından prototip olarak üretilen düşük maliyetli ultrasonik bileklik, çevredeki mikrofonların etkinliğini ortadan kaldırıyor ve izinsiz kayıt yapılmasına engel oluyor.

Akıllı hoparlörler ve diğer mikrofona sahip cihazlar, sürekli dinleme yaparak kullanıcılara günlük hayatlarında kolaylık sağlasa da kişisel gizliliği ihlal ediyor. Buna yönelik olarak çalışan University of Chicago araştırmacıları, deneysel bir bileklik ortaya çıkardı. Her tarafında ultrasonik yayın yapan hoparlörlere sahip bu bileklik, giyen kişinin etrafında yer alan tüm mikrofonların kayıt yapmasına engel oluyor. 

Bilekliğin tasarımı ve kullanışlılığı şimdilik herhangi bir günlük cihaza benzemiyor fakat cihazın her tarafında yerleştirilmiş hoparlörler, mikrofonların herhangi bir açıda yer alıp kayıt yapmasını engelliyor. Bunun yanında, diğer tüm dalgalar gibi ultrasonik ses dalgalarının da birbiriyle çarpışıp etkinliklerini yok etmesini engellemek için bilek hareketleri kullanılıyor. 

The New York Times makalesine göre prototip bileklik için yatırımcılar ticari gelir elde etme yollarını arıyor. Evde 20 dolarlık bir maliyetle yapabileceğiniz bu bileklik, belki de yakın zamanda akıllı saatlerimizde ya da telefonlarımızda bir özellik olarak karşımıza çıkar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim