Anlık Bildirim

UEFA'dan şok koronavirüs açıklaması: Şampiyonlar Ligi'ni durdurabiliriz

Çin'de patlak veren ve hızla dünyaya yayılan koronavirüs salgını futbol organizasyonlarının da iptal edilmesine neden olabilir. UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin askıya alınması söz konusu.

UEFA'dan şok koronavirüs açıklaması: Şampiyonlar Ligi'ni durdurabiliriz Tam Boyutta Gör

Tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs, ulusal organizasyonlar için engel teşkil etmeye devam ediyor. Çin'in Wuhan şehrinde patlak veren virüs salgını yüzünden 2020 Mobil Dünya Kongresi iptal edilmiş, Formula 1 Çin GP'si ise ertelenmişti. Koronavirüs bu kez de dünyanın en büyük futbol organizasyonlarına sıçramak üzere.

UEFA İkinci Başkanı Michele Uva "Eğer koronavirüs Avrupa çapında büyük bir tehdit haline gelir, istemediğimiz bir noktaya ulaşırsa UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni durdurmak zorunda kalırız" şeklinde bir açıklama yaptı. Yani salgın milyar dolarlık futbol endüstrisinin en büyük organizasyonlarının ikisinin askıya alınmasına sebep olabilir.

UEFA'dan şok koronavirüs açıklaması: Şampiyonlar Ligi'ni durdurabiliriz Tam Boyutta Gör

Euro 2020'de tehlikede

Bu yıl Euro 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası düzenlenecek. Bu kapsamda Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde maçlar oynanacak. Koronavirüsün bu organizasyonu etkileme ihtimali de bulunuyor.

Bu konuya da değinen Uva; "Şu anda gözlem aşamasındayız. Ülke ülke bütün durumları gözlemliyoruz. Futbolu durdurmak gibi bir düşüncemiz yok. EURO 2020'yi iptal etmek ya da şehir değiştirmek istemiyoruz. Ancak ev sahibi ülkelerden virüse karşı garanti vermeyen olursa şehir değişikliğine gidebiliriz. İzleyip neler olduğunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim