Anlık Bildirim

Üç boyutlu yazıcıyla basılan valfler, İtalya’da KOVİD-19 hastalarının hayatını kurtardı

İtalya'da solunum cihazına bağlı hastaların kullandığı valfler tükenince bölgede faaliyet gösteren bir şirket, üç boyutlu yazıcıyla muadil valf basarak hastaların hayatını kurtardı.

Üç boyutlu yazıcıyla basılan valfler, İtalya’da KOVİD-19 hastalarının hayatını kurtardı Tam Boyutta Gör

Hastanelere olan talebin katlanarak arttığı dönemlerde tedarik zincirindeki aksamalar, insanların hayatını riske atan faktörlerin başında geliyor. İhtiyaç duyulan ekipman ya da ilaca ulaşamayan hastalar, ne yazık ki hayatını kaybedebiliyor.

Koronavirüs salgınının etkilerini en şiddetli hisseden ülkelerin başında gelen İtalya, benzer bir tedarik sorunundan muzdaripken hastanelerin imdadına üç boyutlu yazıcılar yetişti.

Koronavirüs salgınının en sert vurduğu bölgelerden biri olan Brescia’daki bir hastanede kullanılan resüsitasyon (temel yaşam desteğinin tıbbi cihaz kullanılarak, uzman kişilerce yapılan hali)  cihazlarına ait yedek valfler tükendiğinde, bölgede faaliyet gösteren Isınnova isimli şirket devreye girmiş. Orijinal valflerin tedarikini yapan firma, talebe yetişemeyip ihtiyaçları karşılayamamaya başlayınca Isınnova, hastaneye bir adet üç boyutlu yazıcı kurmuş ve aşağıdaki fotoğrafta sağ tarafta görülen valfleri basmış.

Üç boyutlu yazıcıyla basılan valfler, İtalya’da KOVİD-19 hastalarının hayatını kurtardı Tam Boyutta Gör

Şirketin hastanede bastığı valfleri kullanan doktorlar, bunları ihtiyacı olan 10 hastada kullanmış. Devam eden süreçte Isınnova’ya yardıma gelen Lonati SpA isimli şirket ise bahse konu valflerden hacimli olarak basarak hastanenin ihtiyacını karşılamış.

Üç boyutlu yazıcıyla basılan valfler, İtalya’da KOVİD-19 hastalarının hayatını kurtardı Tam Boyutta Gör

Hastane gibi malzeme ihtiyacı sürekli devam eden yerler için üç boyutlu yazıcılardan parça basmanın ne kadar önemli olabileceğini gösteren bu örnek, belki de ileride bu yerlerin kendi ihtiyaç malzemelerini üretmelerine vesile olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim