Anlık Bildirim

Ubisoft, 2020 yılında piyasaya süreceği PS5 ve Xbox Series X oyunlarının fiyatına zam yapmayacak

Yeni nesil konsollarla birlikte gündeme gelen "oyuna zam" haberleri, en azından 2020 yılı için Ubisoft'tan destek görmedi. Şirket, bu yılki oyunları 60 dolar etiketiyle piyasaya sürecek.

Ubisoft, 2020 yılında piyasaya süreceği PS5 ve Xbox Series X oyunlarının fiyatına zam yapmayacak Tam Boyutta Gör

Yeni nesil oyun konsollarının piyasaya çıkışıyla birlikte geliştiricilerin oyun fiyatlarına zam yapabileceği haberleri bir süredir gündemdeki yerini koruyor. Artan maliyetler ve uzun bir süredir güncellenmeyen oyun fiyatlarını gerekçe gösteren geliştiriciler, fiyat artışı yönünde sinyaller vermekte.

Geliştirici 2K, bu konudaki söylentileri bir adım öteye taşıyarak NBA 2K21’in PlayStation 4/Xbox One sürümlerinin 60 dolardan, PlayStation 5/Xbox Series X sürümlerinin ise 70 dolardan piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Ubisoft, 2020 yılında piyasaya süreceği PS5 ve Xbox Series X oyunlarının fiyatına zam yapmayacak Tam Boyutta Gör

Oyun dünyası, geliştiricilerin yapacağı zamları konuşurken Fransa merkezli Ubisoft’tan bir karşı hamle geldi. Şirket, 2020 yılı içinde çıkacak Assassin’s Creed Valhalla ve Watch Dogs Legion gibi yapımların da içinde olduğu oyunların fiyatında bir değişikliğe gidilmeyeceğini duyurdu.

“Yeni nesil konsollar için yayınlanacak yapımlarda da mevcut nesil fiyatlarını göreceksiniz” şeklindeki açıklamadan en azından bu yıl çıkış yapacak oyunların 60 dolar etiketiyle piyasaya sürüleceği anlaşılsa da 2021 yılı için fiyat konusunun ne olacağı henüz belli değil.

Jason Schreier’ın önümüzdeki yıl fiyatlandırması ile ilgili sorularını cevapsız bırakan Ubisoft’ın açıklaması, “Biz, Noel dönemi oyunlarına odaklanıyoruz. Söz konusu yapımları 60 dolardan piyasaya sürmeye karar verdik” şeklinde olmuş.

Şirketin gelecek dönem planlarının ne şekilde gerçekleşeceği ise henüz belli değil. Ancak hâlihazırda her iki nesil konsolda da çalışacak oyunlar çıkaran Ubisoft ve diğerlerinin fiyatları bir süre daha artırmaması mantıklı duruyor. Bu durum yeni nesil konsollara özel veya bunlar için daha çok uğraşılmış oyunlar piyasada ağırlık kazanmaya başlayana kadar devam edebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6458 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, xbox series x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim