Anlık Bildirim

Uber, taksicilerin şikayeti üzerine Kolombiya'da da yasaklandı

Uluslararası ulaşım şirketi Uber'e bir darbe de Kolombiya'dan geldi. Ülkedeki taksi hizmet platformu Cotech SA'nın, şirkete açtığı dava sonucu Uber'in faaliyetleri Kolombiya'da da durduruldu.

Uber, taksicilerin şikayeti üzerine Kolombiya'da da yasaklandı Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük ulaşım şirketlerinden biri olan Uber'in taksicilerle yaşadığı sorunlara bir yenisi daha eklendi. Kolombiyalı taksi hizmet platformu Cotech SA, Uber'i haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle dava etti ve kazandı.

Uber'e göre bu karar insan haklarına aykırı

Cotech SA tarafından Uber aleyhine açılan dava sonrasında, Sanayi ve Ticaret Denetleme Kurumu (SIC) ABD şirketinin piyasa kurallarını ihlal ederek, pazarda önemli bir avantaj sağladığı kararını verdi. Bu karar sonucunda da Kolombiya'da 2.3 milyondan fazla aktif kullanıcıya ve yaklaşık 88 bin sürücüye sahip Uber şirketinin, ülkedeki faaliyetleri resmen durduruldu.

Uber, taksicilerin şikayeti üzerine Kolombiya'da da yasaklandı Tam Boyutta Gör

Kararı temyize götüren Uber yetkilileri ise Reuters'e verdiği demeçte bu kararı insan hakları ihlali olarak değerlendirdi ve: "Bu karar, sansür eylemini yansıtıyor ve Uber'i web'in tarafsızlığını, ifade özgürlüğünü ve internet özgürlüğünü ihlal ettiği için, bu tür engelleme girişimlerini kınayan Amerikan İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ihlal ediyor." ifadelerini kullandı. Uber'in itirazı sonrasında mahkemenin nasıl bir karar alacağı ise merak konusu olmuş durumda. Bildiğiniz üzere geçitğimiz aylarda Uber'in ülkemizdeki faaliyetleri de durdurulmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3098 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uber, kolombiya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim