Anlık Bildirim

Uber gibi uygulamalara özel tasarlanan elektrikli otomobil: Arrival Car

Arrival Car prototipi, 6 gibi nispeten kısa bir sürede Uber sürücülerinin fikirleri alınarak geliştirildi. Araç piyasaya sürüldüğünde yolcu taşıma hizmetlerine özel olacak.

Arrival, elektrikli van ve otobüslerden sonra şimdi de elektrikli otomobil prototipini gösterdi. Uber sürücülerinin ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilen araç, uygulama temelli yolcu taşıma hizmetleri ve onların sürücülerine özel olacak.

Altı ay gibi bir sürede ete kemiğe bürünen prototip aracın tasarımı oldukça dikkat çekici. Büyük camlarla sürücünün görüş açısının artırılmasına öncelik verirken, cam tavanla da yolcuların kendilerini daha ferah bir ortamda hissetmesi sağlanmış. Tavan geriye doğru düz biçimde ilerlediği için baş mesafesi konusunda da herhangi bir sorun yaşanmamış.

Şimdilik Arrival Car olarak anılan prototipin arka koltukları oldukça konforlu. Üstelik aynı uzunluktaki ortalama bir araçtakinin iki katı bacak mesafesi sunulduğu iddia ediliyor. Konsol kısmı oldukça minimalist ve ihtiyaç odaklı. Sürücünün hemen önünde iki kollu bir direksiyon mevcut. Yanında da Uber vb. uygulama sürücülerinin olmazsa olmazı akıllı telefonlar için tutacak bulunuyor.

Uber gibi uygulamalara özel tasarlanan elektrikli otomobil Tam Boyutta Gör

Araçta gösterge paneli bulunmuyor. Onun yerine tüm görevler merkezdeki büyük multimedya ekranına aktarılmış. 

Uber gibi yolcu taşıma hizmetlerine özel tasarlanan araçta maliyet, çalışma süresi, sürücü konforu, güvenlik ve rahatlık gibi konulara ağırlık verilmiş. Bu tarz uygulamalarda sürücüler genellikle şehir içi yollarda hizmet veriyor. Şirket de aracın bu alanlarda en iyi şekilde çalışması için elinden geleni yapmış.

Arrival Car prototipinin teknik detayları henüz belli değil. Motor ve batarya gibi temel parçalarla ilgili bilgileri de önümüzdeki aylarda öğrenmeyi umuyoruz. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim