Anlık Bildirim

Twitter, kullanıcıların telefon numarasını "yanlışlıkla" reklamverenlerle paylaştığını açıkladı

Sosyal medya devlerinden Twitter'dan skandal itiraf. Şirket, kullanıcıların telefon numaralarını bir yanlışlık sonucunda reklamverenlerle paylaştığını açıkladı.

Twitter, kullanıcıların telefon numarasını 'yanlışlıkla' reklamverenlerle paylaştığını açıkladı Tam Boyutta Gör

İnternet kullanımının hayatımıza büyük oranda etki etmesi, kişisel güvenliğimizi de tehlikeye sokmuş durumda. Başta Facebook olmak üzere birçok teknoloji şirketi veri ihlalleri yapmaya ve onlara göre cüzzi sayılacak para cezaları almaya devam ediyorlar. Hal böyle olunca da kullanıcılara kuru bir özür kalıyor.

Caydırıcı olmayan para cezaları veriliyor

Twitter'ın sözde iki farktörlü kimlik doğrulama sisteminde kullanmak için aldığı telefon numaralarının, reklamverenler tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Üstelik bu skandal bizzat Twitter tarafından yapıldı ve nedeni ise yapılmaması gereken bir hata olarak belirtiliyor. Şirket bu veri ihlalini 17 Eylül tarihinde çözdüğünü belirtse de artık kullanıcıların bu gibi açıklamalara güven duymadığı da ortada.


Özellikle geçtiğimiz yıl, başta Facebook olmak üzere birçok şirket veri ihlalleri konusunda yaşanan skandallar ile gündeme gelmişti. Bununla ilgili olarak Avrupa Birliği'nden çeşitli yasalar çıkarılsa da, milyar dolarlık şirketlerin "yanlışlık" veya "hata" sonucunda kullanıcı bilgilerini ifşa ettikleri bir gerçek. Eğer komik para cezaları yerine daha caydırıcı cezalar gelmezse, her hafta bir veri ihlali skandalı haberini yapmaya devam edeceğiz gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim