Anlık Bildirim

Twitter ilk kez, Donald Trump'ın retweet ettiği videoya manipüle edilmiş içerik uyarısı uyguladı

Sosyal medya devlerinden Twitter, platformun kötüye kullanımını önlemek için manipüle edilmiş içerikleri etiketleyeceğini açıklamıştı. Şirket bu uygulamayı ilk kez Trump'ın paylaşımında uyguladı.

Twitter ilk kez, Donald Trump'ın retweet ettiği videoya manipüle edilmiş içerik uyarısı uyguladı Tam Boyutta Gör

ABD Başkanı Donald Trump tarafından retweetlenen bir video, Twitter'daki ilk manipüle edilmiş içerik uyarısı alan paylaşım oldu. Şirket geçtiğimiz ay, platformun kötüye kullanılmasını önlemek için, değiştirilmiş veya montajlanmış medyaları etiketleyeceğini duyurmuştu.

Konuşma çarpıtılmış

Başlangıçta Beyaz Saray sosyal medya direktörü Dan Scavino tarafından Twitter'da yayınlanan video, Demokratik Parti'nin başkan adayı Joe Biden'in konuşması sırasında çekilen görüntüleri içeriyor. Videoda Biden'in Kansas'ta düzenlediği konuşma sırasında "Üzgünüm. Sadece Donald Trump'ı yeniden seçebiliriz." dediği görülüyor ancak gerçek bu şekilde değil.

Twitter ilk kez, Donald Trump'ın retweet ettiği videoya manipüle edilmiş içerik uyarısı uyguladı Tam Boyutta Gör

Biden'in manipüle edilmemiş videosunda "“Üzgünüm. Donald Trump'ı ancak silah zoruyla oy kullanırsak yeniden seçebiliriz. Olumlu bir kampanya olmalı." şeklinde konuştuğu görülürken, Twitter'ın olaya müdahale ettiği ve bu tweet'i "Manipulated media" (Manipüle edilmiş içerik) olarak işaretlediği görüldü. Böylece ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'ın bu uygulamasına takılan ilk kullanıcı oldu diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim