Anlık Bildirim

Twitter, Elon Musk’ın koronavirüs tweetini silmeyecek

Twitter'ın koronavirüs hakkında yanlış bilgiyle mücadele için değiştirdiği kuralları Elon Musk'ın çiğnediğine yönelik ifadeler yalanlandı ve tweetin silinmemesine karar verildi.

Twitter, Elon Musk’ın koronavirüs tweetini silmeyecek Tam Boyutta Gör

Milyarder girişimci Elon Musk tarafından yakın zamanda atılan ve “çocukların bir bakıma Kovid-19 virüsüne karşı dayanıklı olduğunu” söyleyen tweet, bulgulara göre yanlış olduğu için oldukça tepki çekmişti. Buna yönelik olarak Twitter’dan açıklama geldi.

Yapılan açıklamaya göre Facebook gibi yanlış bilgiyle savaşmak ve salgın konusunda paniği azaltmak amacıyla harekete geçen Twitter, Musk’ın attığı tweetin gönderi kurallarına aykırı olmadığını tespit etti. Uzmanların açıklamalarına göre yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar risk grubunda olsa da gençler ve çocuklar virüse karşı bağışık değil. 

Twitter’ın salgına yönelik olarak güncellenen kuralları arasında yer alan maddelerden bir tanesi, kanıtlanmış ve temelli bilimsel verileri reddeden, bölgesel otoriteler tarafından ortaya atılan kararları görmezden gelen içerikleri yasaklıyor.

Twitter’ın ifadesine göre Musk’ın ifadesi, bilim insanlarının tespitleriyle uyumsuzluk içermiyor. Bu sebeple tweetin silinmesi için de herhangi bir sebep bulunmuyor. Twitter ayrıca güvenilir bilimsel kaynaklardan aldığı bilgilerle neyin yanlış neyin doğru olduğuna karar verecek ve buna göre hareket edecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12985 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, twitter ve
2 etiket daha Internet Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim