Anlık Bildirim

Twitch gelirleri Amazon'u memnun etmedi, farklı yöntemler masada

Twitch reklam gelirlerinden hoşnut olmayan Amazon, yılların emeği ile oluşturulmuş optimize içerik yayın altyapısını aynı bulut servisinde olduğu gibi kurumlara pazarlamayı planlıyor.

Twitch gelirleri Amazon'u memnun etmedi, farklı yöntemler masada Tam Boyutta Gör

Oyun yayıncılığı dendiği zaman akla ilk gelen isim tabii ki Twitch. Bir tarafta YouTube Gaming baskısı, diğer tarafta tonla para saçarak ünlü yayıncıları kadrosuna katan Microsoft Mixer önemli bir tehdit oluştursa da Twitch popülaritesini devam ettiriyor. Ne var ki gelen haberler iç açıcı değil.

Altyapısını satacak

The Information tarafından ortaya atılan iddialara göre Twitch platformunun yayın teknolojileri çatı firma Amazon tarafından kurumlara pazarlanacak. Twitch'in reklam gelirleri Amazon'un beklediği gibi olmayınca farklı yöntemler gündeme geldi.

Bilindiği üzere Amazon, popüler platform için 1 milyar doları gözden çıkarmıştı. 2019 yılında 600 milyon dolar civarında reklam geliri beklerken Twitch sadece 300 milyon dolara ulaşabilecek.

Amazon benzer bir pazarlama yöntemini AWS bulut altyapısı için de kullanıyor. İlk etapta Amazon sitelerinin yükünü kaldırmak için geliştirilen bulut altyapısı, süper bilgisayarlara rakip olacak güçlü donanımları ile üçüncü taraf firmalara da sunulmuştu. Bugün Netflix dahil pek çok platform AWS altyapısını kullanıyor ve AWS gelirleri toplam gelirlerin yarısına denk geliyor.

Twitch gelirleri Amazon'u memnun etmedi, farklı yöntemler masada Tam Boyutta Gör

Twitch platformu özellikle akıcı oyun yayınları sunabilmesi, yayıncıların takipçileri ile akıcı bir şekilde iletişim kurabilmesi ve tüm bunları düşük maliyetlerle gerçekleştirmesi sebebiyle önemli bir değer durumunda. Amazon bu sayede yakın dönemde AWS gibi farklı isim altında bir yayın teknolojileri bulutu oluşturabilir.

Henüz resmi bir açıklama yapılmış değil ancak şimdiden Twitch platformunun geleceği sorgulanmaya başladı. Amazon'un beklentilerin altında kalan bir platformu ne kadar daha sürdürebileceği bilinmiyor. Son dönemde pek çok ünlü yayıncısını kaybeden Twitch'ten bu gelişmeler sonrasında kaçışlar hızlanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim