Anlık Bildirim

Türkiye patent hazırlamada 9. sıraya yükseldi

TÜRKPATENT, bu sene 887 adet uluslararası patent raporu hazırladı. Yılın ilk 6 ayında hazırlanan rapor sayısı neredeyse 2019'un tamamına denk. Bu rakamla Türkiye 9. sıraya yükseldi.

Türkiye patent hazırlamada 9. sıraya yükseldi Tam Boyutta Gör

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Habip Asan, Twitter hesabından paylaşım yaparak TÜRKPATENT’in bu sene hazırlanan patent sayısı bakımından dünyada 9. sıraya yükseldiğini açıkladı.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) verilerine göre 7 Temmuz itibariyle uluslararası patent raporu hazırlamada 1. Sırada Avrupa Patent Ofisi yer alıyor. 2. sırada Çin, 3. Sırada ise Japonya’nın patent ofisleri bulunuyor. Türkiye'nin patent ofisi TÜRKPATENT, 2019’un tamamında 997 adet patent raporu hazırlamış ve ilk 10’a girememişti. Bu sene koronavirüse rağmen ilk 6 ayda neredeyse geçen senenin tamamı kadar rapor hazırlandı. Türkiye 2020'de 888 adet rapor hazırlandı ve 9. sıraya çıktı.

Sıralamada Türkiye’nin üstünde sırasıyla 1033 patent ile Avustralya, 1207 patent ile Kanada ve 2090 patent ile Rusya bulunuyor. Türkiye’nin hedefinde Kanada’yı geçip 7. sıraya yerleşme hedefi var. TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan, yılı 7. sırada bitirmenin sürpriz olmayacağını ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3592 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türkpatent, patent ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim