Anlık Bildirim

Türkiye otomobil pazarında Çinli marka sayısı artıyor

Yılın ilk 11 ayında 841 bin adede ulaşan sıfır otomobil pazarında 7 markayla boy gösteren Çinli üreticilerin toplam satış rakamı 51 bini geçti, pazar payları ise %6'yı buldu.
Türkiye otomobil pazarında Çinli marka sayısı artıyor Tam Boyutta Gör
Elektrikli otomobillerin yayınlaşmasıyla atağa kalkan Çinli üreticiler ülkemizde de boy göstermeye başladı. Yılın ilk 11 ayında 841 bin adede ulaşan sıfır otomobil pazarında 7 markayla boy gösteren Çinli üreticilerin toplam satış rakamı 51 bini geçti.

Çinli modeller Türkiye’de kısa süre içinde başarılı satış grafiğine ulaştılar. Hatta bazıları ilk 10’a bile girdi. Markaların birçoğu ilk adımı elektrikli modellerle atsa da içten yanmalı seçeneğine sahip olanlar pastadan büyük payı aldı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’ne (ODMD) kayıtlı Çinli marka sayısı 7 olurken, model sayısı ise neredeyse 15’i buldu. Çinli üreticilerin pazar payıysa %6'ya ulaştı. 2024 sonuna kadar Türkiye’de faaliyet gösteren Uzak Doğulu marka sayısının 15’i geçmesi bekleniyor. 



Yılın ilk 11 ayında en çok otomobil satan Çinli üretici 35.331 araç ile Chery oldu. Onu 11.874 adet satış rakamıyla MG takip etti. Üçüncü sırada ise 2.541 adet ile Skywell yer aldı. Diğer markalar ise sırasıyla BYD, Leapmotor, Seres, Maxus ve Hongqi oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2405 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çinli otomobiller, çinli otomobil markaları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim