Anlık Bildirim

Türkiye'nin ilk orta menzilli gemisavar füze motoru test edildi

TEI, ROKETSAN ve TÜBİTAK iş birliği ile geliştirilen TEI-TJ300 Orta Menzil Gemi Savar (OMGS) ilk Hava Solumalı Füze Motoru test edildi. TEI-TJ300 özellikleri ve ateşleme videosu haberimizde.

Türkiye'nin ilk orta menzilli gemisavar füze motoru test edildi Tam Boyutta Gör

TUSAŞ tesislerinde Türk mühendisler tarafından TÜBİTAK desteğiyle geliştirilen Türkiye’nin ilk orta menzilli gemi savar füze motoru TEI-TJ300, test edildi. Motor, ilerleyen süreçte başka platfomlarda kullanılmak üzere geliştirilecek.

TEI-TJ300, 1300 Newton itki üretiyor. Kendi itki sınıfında, dar çapta 1300 Newton itki üretebilen dünyadaki ilk turbojet olma özelliği taşıyor. TEI-TJ300, 30 kilogramdan daha az ağırlığa sahip. Beş bin fitlik irtifada ses hızının yüzde 90’ına varan yüksek hızlarda çalışabilme özelliğine sahip olan milli tasarım füze motoru, boyutlarındaki zorlayıcı kısıtlar nedeniyle hava, deniz ve kara savunma sistemlerine uyacak şekilde tasarlandı. Sistem, saniyeler içinde yeterli itkiye ulaşacak şekilde geliştirildi. Milli tasarım füze motorunun marşa (başlatıcı sistem) ihtiyaç olmadan kanat altı rüzgarı ile çalışma özelliği bulunuyor.

Türkiye'nin ilk orta menzilli gemisavar füze motoru test edildi Tam Boyutta Gör

Gerçekleştirilen törende TEI-TJ300’ün motorunu ateşleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, motorun yanı sıra test platformunun da yerli olmasına vurgu yaptı. Bakan Varank, “Bir ürünü yapabilirsiniz ama test ortamını bile diyelim ki yabancı bir ülkeden almak zorunda olduğunuzda bunu size sağlamıyorlarsa o ürünün testini bile gerçekleştiremezsiniz." dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8887 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
TEI-TJ300, tei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim