Anlık Bildirim

Türkiye’nin en büyüğü olacak 1000MW kapasiteli Karapınar GES’te çalışmalar sürüyor

Konya’nın Karapınar ilçesinde kurulacak ve Türkiye’nin en büyüğü olacak 1000MW kapasiteli Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'nde paneller, temmuz ayında yerleştirilmeye başlanacak.

Türkiye’nin en büyüğü olacak 1000MW kapasiteli Karapınar GES’te çalışmalar sürüyor Tam Boyutta Gör

Elektrik enerjisinin yenilenebilir kaynaklar aracılığıyla sağlanması kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca 20 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Güneş Enerjisi (YEKA GES-1) ihalesini Kalyon enerji kazanmıştı.

Yetkililer, Konya’nın Karapınar ilçesinde kurulacak güneş enerjisi santrali için 140 kişilik ekibin yürüttüğü yoğun mesai sonrası panel montajı aşaması için geri sayımın başladığını ifade etti. Güneş YEKA 1 projesi kapsamında20 milyon metrekarelik alana inşa edilecek Karapınar Güneş Enerjisi Santrali (GES), 1000 MW kurulu güce sahip olacak. Toplamda 3,5 milyon güneş paneline sahip olacak santral, tam kapasite faaliyette 50 bin nüfuslu bir yerleşim yerinin 1 haftalık enerji ihtiyacını 1 saatte üretecek.

Karapınar GES’te Şantiye Şefi olarak görev yapan Davut Deniz Gürcü, projenin güneş enerjisi sektöründe dünyanın en büyük tesisi olduğunu ifade ederken paneller için yerli ve milli kaynaklarla Ankara’da bir fabrika kurulduğunu belirtmiş. Gürcü, açıklamasının devamında "Ekim ayında şantiye kurulumunu tamamladık. Bugüne kadar 154 kilowattlık şalt tesisini yaptık, 154 ve 380 kilowattlık enerji nakil hattını tamamladık. Panel montajı için 12 kilometrelik yol yaptık. Şu an yaklaşık 140 çalışanımız var, pik zamanda 800'leri bulacağız." diye konuşmuş.

Panellerin yerleştirme işlemine Temmuz ayı içinde başlanacağını söyleyen Gürcü, toplamda yerleştirilecek 3,5 milyon panelin kurulum faaliyetinin ise 36 aylık bir sürede tamamlanacağını vurgulamış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11024 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güneş enerji, güneş enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim