Anlık Bildirim

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamu araçlarına düzenleme getirildi

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında mevcut kamu araçlarının azaltılmasına yönelik maddelerin yanı sıra yeni taşıt alımında uygulanacak kurallar da bulunuyor.

Türkiye'deki kamu araçlarına tasarruf düzenlemesi

Tasarruf Tedbirleri ile ilgili yeni Cumhurbaşkanlığı Genelge'si bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Açıklanan tedbirler kapsamında kamu araçları için de düzenlemeler bulunuyor.

Buna göre, kamu tarafından acil veya zorunlu haller dışında ne surette olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek ve kamu kurumlarında kullanılan taşıtlarda 2023 yılı sonuna kadar en az yüzde 20 oranında azaltmaya gidilecek. Mevcut taşıtlar da yeniden gözden geçirilecek, ihtiyaç fazlası veya ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar ihtiyacı olan kurumlara devredilecek veya tasfiye edilecek.

Yabancı menşeli araç tercih edilmeyecek

Yeni taşıt alımına yönelik kısıtlamanın yanı sıra kamuda kullanılacak araçların özellikleri de yeniden belirlendi. Genelgeye göre bazı makam ve hizmetler ile ambulanslar hariç olmak üzere, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli taşıt edinilmeyecek. Öte yandan taşıt cinslerine göre en az iki marka tarafından yerli menşeli üretimi olmayan taşıtlar için bu hüküm uygulanmayacak.

Genelgedeki bir diğer maddeye göre hizmet aracı olarak edinilecek taşıtlarda 1600 cc ve altındaki motor hacimli, işletme maliyetleri düşük ve ekonomik olan taşıtlar tercih edilecek. Dikkat çeken bir diğer karar da ikinci el araçlara kamu yolunun açılmış olması oldu. Buna göre, hizmet alımı suretiyle edinilecek taşıtlarda, model yılı yeni araçlar yerine daha ekonomik olan ve en fazla 10 yaşındaki otomobiller de tercih edilebilecek.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de 108 bin 866 adet kamu aracı bulunuyor. Kamuya 2021'de alınacak araç sayısı ise 2 bin 865 olarak bütçe cetveline girmiş durumda.

Kaynakça https://www.haberturk.com/kamu-araclarinda-yeni-donem-haberler-3119248-ekonomi https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210630-15.pdf Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10311 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kamu, taşıt ve
3 etiket daha resmi gazete s5 hf düzenleme
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim