Anlık Bildirim

Türkiye'deki hastaneler için Yapay Zeka Mükemmeliyet Merkezi kuruluyor

Medical Park ve Liv Hospital hastanelerini bünyesinde bulunduran BLP Care, ABD merkezli Enlitic ile iş birliği gerçekleştirdi. MLP Care hastaneleri için Yapay Zeka Mükemmeliyet Merkezi kurulacak.

Türkiye'deki hastaneler için Yapay Zeka Mükemmeliyet Merkezi kuruluyor Tam Boyutta Gör

Medical Park ve Liv Hospital hastanelerini bünyesinde bulunduran MLP Care, yapay zeka yetenekleri geliştirilmesi için Enlitic isimli şirket ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Enlitic, doktorlar için karar destek sistemi olarak çalışan ve hastalarının durumlarını daha hızlı ve daha doğru şekilde teşhis etmelerine yardımcı olan yapay zekâ yazılımları geliştiriyor. Geliştirilen teknolojiler Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa ve Orta Asya’daki birçok ülkenin sağlık sistemine entegre edilecek.

Türkiye'deki hastaneler için Yapay Zeka Mükemmeliyet Merkezi kuruluyor Tam Boyutta Gör

MLP Care grubu çatısı altındaki hastanelerde kullanılacak yapay zeka yetenekli yazılımlar sayesinde hastaların deneyimini iyileştirmeye ve süreci hızlandırmaya yönelik teknolojiler geliştirilecek. Geliştirilen yapay zekâ modellerinin kullanıma alınması ile görüntülüme ve tanı aşamaları hızlanacak, süreçlerin eksiksiz ve hata payları minimuma indirilmiş şekilde işlenmesi sağlanacak.

Anlaşmaya göre GPU özellikli veri merkezini bünyesinde barındıran Yapay Zeka Mükemmeliyet Merkezi kurulacak. Bu merkez, Doğu Avrupa ve Orta Asya’da sektörünün öncüsü olacak. San Francisco merkezli Capitol Health, Marubeni Corporation, Konica Minolta, HealthCare Solutions ile iş birliği anlaşmasına imza attu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim