Anlık Bildirim

Türkiye'de otomotiv üretimi neredeyse tamamen durdu

Türkiye'de i10 ve i20 modellerini üreten Hyundai Assan da koronavirüs nedeniyle üretime ara verileceğini duyurdu. Ülkemizde faaliyet gösteren diğer markalar da üretime ara verdiğini açıklamıştı.

Türkiye'de otomotiv üretimi neredeyse tamamen durdu Tam Boyutta Gör

Koronavirüs nedeniyle geçici olarak kepenk indiren yerli otomotiv üreticilerine Hyundai Assan da katıldı.

Hyundai Assan, küresel bir salgın haline gelen koronavirüsün (Covid-19) Türkiye’yi de etkilemesi sonucu çalışanlarına yönelik gerekli tedbirleri aldığını duyurdu. Bu kapsamda, 1 Nisan tarihi olarak planlanan üretime ara verilmesinin salgın riski nedeniyle öne çekilerek 27 Mart – 13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Hyundai Assan’ın ilerleyen dönemlerde de mevcut durumları değerlendirerek gerekli tüm aksiyonları almaya devam edeceği aktarıldı. Yani gerekli görüldüğü takdirde üretime ara verme süreci uzatılabilir. Zira Mercedes-Benz Türk de Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 23 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında üretime ara vereceğini duyurmuş, daha sonra bu süreyi 20 Nisan tarihine kadar uzatma kararı almıştı.

Hyundai Assan’ın da katılmasıyla birlikte Türkiye otomotiv sanayisi neredeyse tamamen durmuş oldu. Daha önce de Toyota, Honda, Oyak Renault, Ford Otosan, Isuzu, Otokar ve Türk Traktör de üretime geçici olarak ara verme kararlarını duyurmuştu. Tofaş ise üretim miktarını azaltma ve hatlarda 1.5 metre sosyal mesafe kuralı gibi tedbirlerle üretime devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim