Anlık Bildirim

Türkiye’de 3 milyon kişinin kişisel verisi sızdı!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, 2017 yılından bugüne kadar 3 milyon kişinin kişisel verisinin ihlal edildiğini açıkladı. Bu ihlaller nedeniyle yaklaşık 10 milyon TL'lik ceza kesildi.

Türkiye’de 3 milyon kişinin kişisel verisi sızdı! Tam Boyutta Gör

Verilerin dijitalleşmesi ile birlikte veri sızıntılarında yaşanan artış nedeniyle vatandaşın kişisel verilerinin korunması amacıyla 2010 yılında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hazırlanmış ve 2016 yılında yürürlüğe girmişti.

Kanuna göre veri ihlali yaşayan şirketlerin durumu Kişisel Verileri Koruma Kuruluna ve verisi ihlal edilen kişileri bildirmesi zorunluluğu bulunuyor. Kurum, bugüne kadar kaç kişinin verisinin ihlal edildiğini açıkladı.

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre 2017 yılından 2019 yılının 25 Ekim tarihine kadar 129 veri ihlali bildirimi yapıldı. Kuruma bildirimi yapılan bu ihlallerden yaklaşık 3 milyon kişi etkilendi. Bu 129 ihlalden yalnızda 36’sı Kurumun sitesinde yayınlandı.

Mayıs 2019’da Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre 72 veri ihlali bildirimi yapılmış ve kuruluşlara yaklaşık 5 milyon TL ceza kesilmişti. Bu açıklamanın ardından 57 veri ihlali bildirimi daha gerçekleşti. Facebook bu açıklamadan itibaren 3,2 milyon TL’lik ceza ödedi. KVKK’nın kestiği ceza miktarı 10 milyon TL’ye yaklaştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11407 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kvkk, kişisel verilerin korunması kanunu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim