Anlık Bildirim

Türkiye’de 2. dalga yasakları bu haftasonu başlıyor

Kış aylarına girmemizle birlikte ülkemizdeki koronavirüs vaka sayısında ciddi bir artış gözlemlendi. Uyarılar fayda etmediği için kısıtlamalar hayatımıza giriyor. Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladı.

Türkiye’de 2. dalga yasakları bu haftasonu başlıyor Tam Boyutta Gör

Türkiye’de pozitif çıkan Covid-19 vaka sayısı yerine semptomu bulunan pozitif hastaların sayısı açıklanıyor. Vaka sayısının gizlenmesine rağmen hasta sayısında ciddi artış yaşandı. Her gün yeni rekor kıran hasta sayılarının ardından ilk belirgin yasaklar geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kısıtlamaları duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından somut kısıtlamalar getirilmesi yönünde tavsiye kararı almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü kabine toplantısının ardından koronavirüs kısıtlamalarını açıkladı.

Yeni kısıtlamalar neler?

Haftasonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde saat 10.00 ile 20.00 arasındaki saatler dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. (Saat 10.00-20.00 arasında sokağa çıkmak serbest. Akşam 8'den sabah 10'a kadar sokağa çıkmak yasak.)

Eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olacak. 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma uygulaması çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altı için de uygulanacak. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ila 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ila 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Haftanın 7 günü AVM, market, berber ve kuaförler saat 10.00 ile 20.00 arasında açık olacak. Restoran, kafe gibi yerler haftanın 7 günü saat 10.00 ile 20.00 arasında sadece paket servis veya gel al paket, 20.00'den sonra sadece paket servis yapacak. Yani müşterilere dükkanda yeme içme hizmeti sunulmayacak. Kıraathaneler ve sinemalar yılsonuna kadar kapalı kalacak. Halısahalar da kapatılacak.

Güncelleme: Genelge yayımlandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede şu ifadeler yer alıyor:

"65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 ila 13.00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlar, 13.00 ila 16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri 20 Kasım Cuma saat 20.00'den geçerli olacak şekilde saat 10.00 ila 20.00 arasında hizmet sunabilecek.

Restoran, lokanta ve online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefon ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilecek.

Yeni bir karara kadar hafta sonları 10.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlanacak, üretim, imalat ve tedarik zincirleri bundan muaf olacak.

Seyircisiz oynanacak spor müsabakalarındaki görevliler, şehirler arası toplu ulaşım aracı görevlileri ile bu araçlarla seyahat edeceğini belgeleyenler kısıtlamadan muaf olacak.

ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler ile sınav görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı sürelerde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamaları esas olacak. İstisnai durumlarda izin alanlar özel araçlarıyla seyahat edebilecek.

31.12.2020 tarihine kadar sinema salonlarının? yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulacaktır. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamı sağlanacaktır.

Genelgeye göre, koronavirüsle mücadeleye yönelik yeni tedbirler 20 Kasım Cuma saat 20.00'den geçerli olacak şekilde uygulanacak."

Genelgede sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olanlar hakkında daha fazla detaya yer veriliyor. Genelgeyi okumak için:

https://www.icisleri.gov.tr/koronavirus-salgini-yeni-tedbirler

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21611 kez okundu.
191 kişi, toplam 218 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kısıtlama, yasak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim