Anlık Bildirim

Türk Deniz Kuvvetleri yeni uçaklarına kavuşuyor

Meltem-3 Projesi kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınması planlanan 6 adet deniz karakol uçağının kabul faaliyetlerine başlandı. İlk uçak Mavi Vatan semalarında başarıyla uçtu.

Türk Deniz Kuvvetleri yeni uçaklarına kavuşuyor Tam Boyutta Gör

Bu uçaklar İtalya merkezli Leonardo firmasının ana yükleniciliğinde, ATR-72-600 uçakları dönüştürülerek deniz karakol görevlerine uygun hale getirildi. Alt yüklenici firma Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), projede parça/malzeme üretimi, yer ve uçuş testleri desteği ile lojistik görevlerini üstleniyor.

Meltem-3 Projesi kapsamında ilk uçak 19 Nisan 2013 tarihinde TUSAŞ tesislerine gelmişti. Bu tarih sonrasında sertifikasyon testleri için 14 Temmuz 2016’da uçak İtalya’ya gitmiş, 10 Şubat 2020 tarihinde ise kabul testleri için yeniden TUSAŞ’a gelmişti.

3 FARKLI SINIFTA DENİZ KARAKOL UÇAĞI

 

Türk Deniz Kuvvetleri, teslim alacağı ATR-72-600 deniz karakol uçakları ile 3 farklı sınıfta deniz karakol uçağı işletmiş olacak. Halihazırda envanterdeki C-72 ve P-235 deniz karakol uçakları Mavi Vatan semalarında aktif olarak görev gerçekleştiriyor.

Deniz karakol uçakları günümüzde artan denizaltı tehdidi ve elektronik harp ortamında önemli bir görev üstleniyor. Uçaklar deniz üstü ve altındaki hareketliliğin tespitinin yanı sıra müdahale ve elektronik destek/harp görevlerini de gerçekleştirebiliyor.

Türk Deniz Kuvvetleri yeni uçaklarına kavuşuyor Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim