Anlık Bildirim

TSMC üçüncü çeyreği rekorla kapattı

Apple, AMD, Huawei gibi firmaların çok yoğun bir dönem yaşandığı yılın üçüncü çeyreği TSMC için rekor getirdi. Firma tarihindeki en yüksek hisse değerine ulaştı.

TSMC üçüncü çeyreği rekorla kapattı Tam Boyutta Gör

Döküm sektörünün lideri, yarı iletken sektörünün lideri ve en değerli 10 teknoloji şirketi arasında yer alan TSMC; üçüncü çeyreği beklentilerin üzerinde kapattı. Bu dönemde inanılmaz bir yonga talebi geldi.

Sürekli büyüyor

Yılın üçüncü çeyrek raporlarına göre TSMC’nin geliri 12.4 milyar dolara ulaştı. Çeyrek bazda yüzde 22, yıl bazında ise yüzde 20 civarında bir artış elde edildi. Mart ayında dibe vuran hisseler yüzde 84 civarında bir artışla tarihteki en yüksek seviyesine ulaştı.

TSMC’nin bu dönemde oldukça yoğun bir sipariş trafiği aldığı belirtiliyor. Apple 14 Bionic yonga seti 5nm bantlarının büyük kısmını ayırmış durumda. AMD de 7nm sürecinde yoğun bir sipariş vermiş durumda. Diğer bir yoğunluk ise Kirin 9000 yonga setinde yaşanıyor ancak 5nm hatları dolduğu için TSMC talebi yarı yarıya karşılayabildi.

Pandemi dönemine rağmen yaşanan yoğunluk TSMC’nin hedeflerini büyütmesine neden oldu. Yılın dördüncü çeyreğinde özellikle Apple’ın siparişleri arttırması bekleniyor. Bu bakımdan gelirler daha da artacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim