Anlık Bildirim

TSMC siparişlere yetişmek için 2.3 milyar dolarlık teçhizat satın alıyor

Özellikle 7nm ve 5nm sürecinde döküm siparişleri yoğunlaşan TSMC, yaklaşık 2.3 milyar dolar harcayarak 13 adet yeni Twinscan NXE EUV döküm cihazı satın alıyor.

TSMC siparişlere yetişmek için 2.3 milyar dolarlık teçhizat satın alıyor Tam Boyutta Gör

Giderek artan tüketim alışkanlıkları nedeniyle yonga üretimi de neredeyse tavan yapmış durumda. İşlemci, grafik birimi, DRAM, NAND bellek, kamera sensörü talebi adeta patlama yaptı ve üretime yetişilemiyor. TSMC büyük yatırımlarla yeni döküm teçhizatları alacak.

2.3 milyar dolarlık yatırım

Sektörden gelen bilgilere göre artan döküm talebini karşılamakta zorlanan TSMC, gelecek yıl için 16-17 adet EUV döküm cihazı almayı planlıyor. Geçtiğimiz haftalarda 13 tanesi için sipariş geçildiği bilgisi geldi.

Firma gelişmiş teknolojileri nedeniyle Hollandalı ASML tarafından geliştirilen Twinscan NXE EUV cihazlarını tercih ediyor. Global çaptaki Twinscan NXE cihazlarının neredeyse yarısı TSMC’nin elinde. Bu cihazların tanesi de 175 milyon dolar civarında. Yani TSMC toplamda 2.3 milyar dolarlık bir harcama yapmış olacak.

Harcama çok büyük olsa da yatırımın karşılığı fazlasıyla bunu telafi ediyor. Firma yeni siparişlerle 7nm+, 6nm ve 5nm süreçlerinde döküm kapasitesini daha fazla arttıracak. Özellikle Apple’ın yeterli 5nm kapasite olmadığı için Samsung’u ikinci tedarikçi seçme planlarını örnek verirsek bu hamle TSMC’nin müşterilerini kaybetmeme amacını taşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2922 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tsmc, asml Twinscan NXE EUV ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim