Anlık Bildirim

TSMC daha fazla Sony sensör üretecek

Geçen yıl ilk kez Sony’den sensör döküm siparişi alan TSMC bu yıl birkaç kat artış bekliyor. Firma 10 milyar dolarlık yatırımla yeni bir sensör döküm tesisi kurmaya hazırlanıyor.

TSMC daha fazla Sony sensör üretecek Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon pazarında Sony belki halen istediği noktalara gelebilmiş değil ancak kamera sensörü dendiği zaman firma adeta patlama yapmış durumda. Bir telefonda sayısı yediye kadar çıkan kamera sensörleri sayesinde Sony talebe yetişemez oldu.

TSMC üretimi üstlendi

Geçtiğimiz yıl Sony’nin üretim tesisleri sensör talebini karşılamaya yetmeyince TSMC ile döküm anlaşması yapmak zorunda kalmıştı. İlk etapta belirli bir sipariş miktarı almaya başlayan TSMC bu yıl birkaç kat artış görecek.

Gelen bilgilere göre Sony’den bu yıl çok büyük miktarda sipariş bekleyen TSMC; kendi iştiraki ve diğer tedarikçi firmalar ile birlikte bu siparişleri karşılamayı planlıyor. TSMC bir üretim tesisini üst seviye Sony sensörleri için ayırırken diğer firmaların sensör üretim kapasitesini arttırmada sıkıntı yaşamaya başladıkları konuşuluyor.

TSMC daha fazla Sony sensör üretecek Tam Boyutta Gör

TSMC sadece bununla yetinmiyor. Firma yaklaşık 10 milyar dolarlık yatırım yaparak yeni bir sensör üretim tesisini devreye sokacak. Projesi bu ay çizilecek olan tesisin gelecek yıl ortalarında devreye alınacağı ifade ediliyor. Bu tesis TSMC’nin en büyük gelişmiş üretim tesisi ünvanına sahip olacak.

Döküm sektörünün üst seviye kamera sensörleri konusunda oldukça iyimser oldukları ifade ediliyor. Sony özellikle 5G ile birlikte kamera sensörlerine ilginin daha da artacağını düşünüyor. Sony’nin yanında Samsung ve OmniVision da yakın zamanda üretim kapasitelerini arttırmayı amaçlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim