Anlık Bildirim

Trump, başta Apple olmak üzere yurtdışında üretim yapan şirketlere yeni vergi getiriyor

ABD Başkanı Trump, üretimini denizaşırı ülkelerde yapan şirketler için yeni bir vergi getirmek için çalışıyor. Amaç, başta Apple olmak üzere Amerikan şirketlerinin üretimini ABD'ye taşımak.

Trump, başta Apple olmak üzere yurtdışında üretim yapan şirketlere yeni vergi getiriyor Tam Boyutta Gör

Başta Çin olmak üzere birçok ülkede üretim ve montaj yaptıran Apple ve diğer ABD şirketleri, üretimlerini ABD'ye taşıma kararı alabilirler. Zira gelen en son bilgilere bakılırsa Başkan Trump, ABD dışında cihaz veya bileşen üreten Amerikan şirketlerine yeni vergiler uygulamayı planlıyor.

iPhone fiyatları artabilir

Donald Trump ve yönetimi ABD şirketlerinin, faaliyetlerini ABD topraklarına geri getirmeye zorlamak için yeni yollar arıyor. Reuters'ın raporuna göre ABD hükümeti, esas olarak Amerikan teknoloji şirketlerinin üretimini Çin dışına çıkarmaya çalışıyor. Bu gelişmenin de Başkan Trump'ın Huawei yasağını bir yıl daha uzatmasından hemen sonra gerçekleşmesi, uzun vadeli bir planın olabileceğine işaret ediyor diyebiliriz. Ayrıca ABD'nin, Huawei'nin küresel yarı iletken tedariğine erişimini engellemeye çalıştığı ve Çin'in de bu duruma misilleme yapmak için harekete geçtiği söyleniyor.

Trump, başta Apple olmak üzere yurtdışında üretim yapan şirketlere yeni vergi getiriyor Tam Boyutta Gör

Ticaret Bakanlığı'na göre Donald Trump, Çin ithalatına tarifeler uygulamaya başladığından beri ABD şirketleri 46 milyar dolar kaybetmiş durumda. ABD-Çin ticaret savaşının ise şu anda yaklaşık 370 milyar dolarlık Çin ithalatına mal olduğu tahmin ediliyor. COVID-19'u "Çin Virüsü" olarak tanımlayan Trump'ın, Çin'e karşı bir antipatisi olduğu inkar edilemez ve yeni vergilerin de yürürlüğe girmesinden sonra Apple'ın iPhone ve diğer cihazların fiyatını yükseltmesi gerekebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5335 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim