Anlık Bildirim

Toyota, ABD'de batarya fabrikasına 8 milyar dolar yatırım yapacak

2021 yılında ABD'de 1.29 milyar dolar yatırımla iki batarya üretim hattı kuracağını açıklayan Toyota yatırımını 8 milyar artırarak 10 üretim hattı daha ekleyecek.
Toyota, ABD'de batarya fabrikasına 8 milyar dolar yatırım yapacak Tam Boyutta Gör
2021 yılında ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinde 1.29 milyar dolar yatırımla iki batarya üretim hattı kuracağını açıklayan Toyota, yatırımını artırmaya karar verdi.

Şirket fabrikaya 8 milyar dolar daha yatırım yaparak 10 batarya üretim hattı ekleyecek. Yetkililer üretilecek bataryaların sadece tam elektrikli otomobiller için değil fişli hibrit otomobiller için de kullanılacağını söyledi.

Yatırımın arttırılmasında CEO değişikliğinin etkisi olduğu söylenebilir. Tesis ilk duyurulduğunda Toyota'nın başında elektrikli araçlara şüpheciliğiyle bilinen Akio Toyoda bulunuyordu. Bu yılın başlarında CEO'luk görevine getirilen Koji Sato ise elektrikli araçları Toyota'nın ürün gamının parçası haline getirmek istiyor.

Yapılan bu yatırımların tamamen hayata geçmesi 2030'u bulacak. Japon üretici yıllık 30 GWh'lik batarya üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. 121 futbol sahası büyüklüğünde olacak olan fabrikada 5000 işçi çalışacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim