Anlık Bildirim

Tom Cruise ve Elon Musk bir araya geldi: Uzayda film çekecekler

Tom Cruise, Elon Musk ve NASA bir araya geldi. Bu müthiş üçlünün hedefi ise büyük: Uzayda ilk filmi çekmek.

Tom Cruise ve Elon Musk bir araya geldi: Uzayda film çekecekler Tam Boyutta Gör

Ünlü oyuncu Tom Cruise yine ilginç bir maceraya atılmaya hazırlanıyor. Deadline'da yer alan bilgilere Cruise, SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile uzayda bir film çekmek için bir araya geldi. Elon Musk-Tom Cruise ikilisine NASA'nın da destek olacağı belirtiliyor.

Filmle ilgili şu an için pek fazla bilgi yok. Deadline'da yer alan bilgilerde, projenin henüz erken evrelerinde bulunduğu ve şu an için herhangi bir stüdyoyla da anlaşılmadığı belirtilmiş. Ayrıca filmin Mission Impossible serisiyle de bir ilgisi olmayacağı söyleniyor, yani tamamıyla yeni bir iş olacak.

Uzay filmleri bildiğiniz gibi sinemanın en popüler türlerinden birisi. Son yıllarda Interstellar, The Martian, Gravity, Ad Astra gibi popüler filmler çekilmişti. Ancak bu filmlerin hiçbirisi elbette uzayda çekilmiyor. Tom Cruise-Elon Musk ikilisi bu anlamda tarihi bir ilke imza atıp gerçekten uzayda film çekmeye çalışacak.

SpaceX bu ay ilk kez uzaya insan gönderiyor

Elon Musk'ın popüler şirketi SpaceX şu anda uzay sektörünün en büyük isimlerinden birisi. Rakipleri Boeing, Lockheed Martin gibi şirketlere oranla çok daha genç bir şirket ancak sektörde imza attığı devrimlerle bu veteran şirketleri kısa sürede geride bırakmayı başardı. Uzay taşımacılığının lideri haline gelen SpaceX, bu ay itibarıyla nihayet artık uzaya astronot taşımaya da başlayacak.

Falcon 9 roketi ve Crew Dragon kapsülü, 27 Mayıs tarihinde iki NASA astronotunu Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşıyacak. Bu görev SpaceX tarihinde bir ilk olacak. Ayrıca NASA da son 10 yılda ilk kez Amerikan roketleriyle uzaya astronotlarını taşımış olacak. NASA, uzay mekiği programının 2011 yılında iptal edilmesinden bu yana astronotlarını Rus roketleriyle uzaya fırlatıyordu.

SpaceX'in uzun vadeli hedefleri arasında ise 2023 yılında Ay'ın yörüngesine insan göndermek ve 2025 yılında da Mars'a ilk insanları fırlatmak var. Şirket bu hedefleri için, şu anda geliştirilmekte olan Starship uzay gemisini kullanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5228 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mission impossible, tom cruise ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim