Anlık Bildirim

Tofaş CEO'su: "Makyajlı Egea'yı yüzde 50 ÖTV'de tutmak için elimizden geleni yapacağız"

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu ve Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, geçtiğimiz hafta tanıtılan makyajlı Egea ailesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de ne zaman satılacak? Neden sunroof yok?

Tofaş CEO'su: 'Makyajlı Egea'yı yüzde 50 ÖTV'de tutmak için elimizden geleni yapacağız'

Bursa'daki Tofaş fabrikasında üretilen Fiat Egea'nın makyajlı versiyonu geçtiğimiz hafta tanıtılmış ve ailenin yeni üyesi Egea Cross sonunda gün yüzüne çıkmıştı. Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, makyajlı Egea ailesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cengiz Eroldu, makyaj operasyonu ile birlikte Egea ailesine yaptıkları yatırımın 1.2 milyar dolar seviyesine ulaştığını, sadece makyaj operasyonu için yapılan yatırım tutarının da 225 milyon doları bulduğunu belirtti. Eroldu, "Egea ailesinin ömrü bu yatırımla beraber 2024 sonuna kadar uzatıldı. Şu anda araçlar fabrikada bantlardan çıkıyorlar. Tırlar ihracat pazarlarına gitmeye başladı." açıklamasında bulundu.

Egea Cross fikri Türkiye'den çıktı

Egea Cross'u geliştirme fikrinin Fiat'ın İtalya'daki genel merkezinin değil, Tofaş'ın Türkiye'deki pazarlama ekibinden çıktığını anlatan Cengiz Eroldu, "Böyle bir araç yapabilir miyiz tartışmalarından sonra Ar-Ge’de 1 ay içerisinde bir prototip çıkardık. Daha sonra FCA bunu bizden fazla sahiplendi ve onlarla beraber hızlı bir şekilde devam kararı aldık. Ar-Ge’miz sayesinde belki de 1 sene sürecek prototip aşamasını kısa sürede gerçekleştirdik" bilgisini paylaştı.

Tofaş CEO'su: 'Makyajlı Egea'yı yüzde 50 ÖTV'de tutmak için elimizden geleni yapacağız' Tam Boyutta Gör

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç da makyajlı Egea hakkında çeşitli detaylar paylaştı. Makyajlı Egea'nın ilk üretimlerinin Kasım sonuna kadar 5 büyük pazara ihraç edilmeye devam edeceğini belirten Aytaç, Aralık ayından itibaren de 5 büyük pazardan Avrupa bölge satışının başlayacağını belirti.

Makyajlı Egea ailesi 2021'in Ocak ayından itibaren Türkiye'de satılacak

Mevcut Egea’nın üretimini 2020 sonuna kadar iç pazar için devam ettireceklerini bildiren Aytaç, "1 Ocak’taki emisyon ve model yılı geçişiyle beraber ise yeni Egea’nın iç pazara yönelik üretimini başlatacağız. Türkiye'de 2021 yılının Ocak ayından itibaren Egea Ailesi 4 üyeyle satışa sunuluyor olacak" şeklinde konuştu. Makyajlı Egea ailesinin Türkiye fiyatı henüz belli değil fakat yapılan açıklamada "Bu araçları yüzde 50 ÖTV'de tutmak için elimizden geleni yapacağız" ifadesine yer verildi.

Tofaş CEO'su: 'Makyajlı Egea'yı yüzde 50 ÖTV'de tutmak için elimizden geleni yapacağız' Tam Boyutta Gör

Egea'da neden cam tavan seçeneği yok?

Aytaç, Egea'da merak edilen cam tavan konusunda da açıklamalarda bulundu. panaromik cam tavanın çok kez değerlendirildiğini belirten Altan Aytaç, "Fakat, aracın tavan formunu dikkate alarak ve maliyet açısından baktığımızda, fiyat/fayda dengesini gözeterek panaromik tavan veya sunroof’u kapsam dışı bıraktık" bilgisini verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19812 kez okundu.
56 kişi, toplam 58 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, makyajlı egea ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim