Anlık Bildirim

Tiktok'un büyümesi yıllar sonra ilk kez yavaşladı

Çin merkezli ByteDance şirketinin kısa bir süre içinde inanılmaz bir şekilde büyüyerek fenomen hale gelen uygulaması Tiktok, yılların ardından ilk kez kullanıcı sayısında düşüş yaşadı.

Tiktok'un büyümesi yıllar sonra ilk kez yavaşladı Tam Boyutta Gör

Ülkemizde de büyük bir kullanıcı sayısına sahip olan son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan Tiktok, piyasaya sürüldüğü günden bu yana inanılmaz hızlı bir yükseliş gösterdi. Ancak açıklanan yeni verilere göre uygulama uzun bir sürenin ardından ilk kez düşüş yaşadı.

Eleştirilerin odağında

Çinli şirket ByteDance tarafından 2016 yılında Musical.ly platformu satın alınarak Tiktok platformuna dönüştürüldü ve kısa sürede büyük bir ivme yaklayarak en çok indirilen uygulamalar listesinin zirvesine oynadı. Şu anda 1.5 milyar kullanıcıya sahip olan platform, Sensor Tower adlı araştırma şirketinin açıkladığı son verilere göre ilk kez düşüşle tanıştı.

Tiktok'un büyümesi yıllar sonra ilk kez yavaşladı Tam Boyutta Gör

Tiktok uygulamasını 30 Eylül’de sona eren çeyrekte ilk kez indirilenlerin sayısının, bir yıl önceki bu zamana göre yüzde dört düşüşle 177 milyon olduğu açıklandı. Kullanıcı kaybındaki en büyük etkenin ise şirketin Facebook reklamlarına yaptığı harcamaları azaltması olarak gösteriliyor. Her ne kadar son zamanlarda birçok kesim tarafından eleştirilen ve ABD hükümeti tarafından casusluk yapabileceği konusunda suçlanan bir platform olsa da, bu durum Tiktok'un küresel bir fenomen olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim