Anlık Bildirim

Tibet buzullarında 15.000 yıllık virüsler keşfedildi

Ohio Eyalet Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından yapılan çalışmada Tibet buzullarında daha önce insanlar tarafından keşfedilmeyen 15.000 yıllık virüs türleri bulunduğu açıklandı.

Tibet’teki buzullar üzerinde çalışan bilim insanları daha önce insanlar tarafından bilinmeyen yaklaşık 15.000 yıllık virüsler keşfetti. Virüslerin donmuş oldukları için bu kadar süre hayatta kaldıkları belirtildi.

Tibet buzullarında 15.000 yıllık virüsler keşfedildi

20 Temmuz 2021’de Microbiome dergisinde yayınlanan araştırmaya göre 2015 yılında Tibet buzullarında bulunan 33 virüsten 28’i daha önce keşfedilmemiş virüs türleri arasında yer alıyor. Guliya buzulları üzerinde bulunan virüslerin hayvan ve insanlar yerine bitkilerde veya toprakta yaşayan organizmalarda yuva yaptığı gözlemlendi.

Aşırı soğuk ortamlarda hayatta kalabiliyorlar

Ohio State Üniversitesi’ndeki araştırmacılardan Matthew Sullivan bulgularla ilgili, “Bunlar aşırı ortamlarda gelişebilecek virüsler. Virüslerin soğuk ortamlarda hücreleri enfekte etmelerine yardımcı olan ve aşırı soğuklarda hayatta kalmalarını sağlayan gen özellikleri var” ifadelerini kullandı.

Tibet buzullarında 15.000 yıllık virüsler keşfedildi Tam Boyutta Gör

Araştırmacılara göre bu çalışma, virüslerin yüzyıllar boyunca nasıl evrimleştiğini anlamada bilim dünyasına büyük katkı sağlayabilir ve virüslerin iklim değişikliği gibi konulara nasıl tepki verdiği anlaşılmasına yardımcı olabilir.

Kaynakça https://scitechdaily.com/15000-year-old-viruses-discovered-in-tibetan-glacier-ice-previously-unknown-to-humans/ https://futurism.com/the-byte/dozens-unknown-viruses-frozen-ice Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7587 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
buzul, tibet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim