Anlık Bildirim

Thunderbolt 4 geliyor

USB Tip-C kabloları veya özel kablolar üzerinden 40Gbps seviyelerine kadar aktarım hızları sunan Thunderbolt teknolojisi dördüncü nesile terfi etmeye hazırlanıyor.

Thunderbolt 4 geliyor Tam Boyutta Gör

Maliyetli olduğu için henüz yayın kullanıma geçemeyen Thunderbolt teknolojisi gelişmeye devam ediyor. Bir süre önce Thunderbolt 3 teknolojisini açık kaynak hale getirerek USB 4.0 standardına temel olmasını sağlayan Intel, CES 2020 fuarında yeni nesli de doğruladı.

Thunderbolt 4 neler sunacak?

Thunderbolt 4 olarak karşımıza çıkacak olan yeni teknoloji üzerinde çalışmalar devam ediyor. Intel henüz resmi bir duyuru yapmadı ancak yakın zamanda teknolojinin son halini alacağını belirtmekle yetindi.

Thunderbolt 4 teknolojisi USB 3.2 Gen 2 bağlantısı üzerine 4 kat daha yüksek hızlar sunuyor. USB 3.2 Gen 2 teknolojisi hali hazırda 10Gbps hızlarında olduğu için Thunderbolt 4 muhtemelen 40Gbps seviyelerinde olacak.

Intel'in yen nesilde hızları arttırmaktan ziyade fonksiyonellik anlamında bazı gelişmeler yapacağı tahmin ediliyor. Thunderbolt 4 teknolojisi yıl sonuna doğru Tiger Lake işlemcilerinde kendisine yer bulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim