Anlık Bildirim

The Mandalorian dizisi Unreal 4 motoru ile görsel efektlerde devrim yapıyor

Epic Games tarafından geliştirilen Unreal Engine 4 oyun motoru ile hazırlanan The Mandalorian görsel efekt konsepti, sinemanın yeni dönemine dair ipuçları veriyor.

The Mandalorian dizisi Unreal 4 motoru ile görsel efektlerde devrim yapıyor Tam Boyutta Gör

Son dönemde en çok merak edilen ve ilgi gösterilen dizilerden birisi şüphesiz The Mandalorian. Disney+ içerik platformuna da önemli oranda abone kazandıran The Mandalorian dizisi özel efekt konusunda yeni bir devrimin ipuçlarını veriyor. 

LED silindir dönemi

Bugüne kadar sinema veya dizilerde özel efektler gerçekçi animasyon tarzında veya yeşil perde adı verilen sistemlerde gerçekleştiriliyordu. LucasArts geçen yıl Epic Games tarafından geliştirilen popular oyun motoru Unreal Engine ile entegre bir görsel efekt sistemi duyurmuştu. 

Bu sistemde yeşil perde yine kullanılıyor ancak sadece belirli küçük noktaları kapatmaya yarıyor. Asıl olarak LED ekranlarla donatılmış silindir biçiminde dev bir perde hazırlanıyor. Bu silindirin bir kısmı çekim ekipmanları için açık bırakılıyor. 

Sonrasında bu LED ekranlarda Unreal 4 motoru ile hazırlanmış gerçekçi görseller yansıtılıyor. Perdenin iç kısmına ise sahneye uygun dekor yerleştiriliyor. Böylece oyuncular yeşil perde görmüyor ve gerçekten bir mekanın içerisindeymiş gibi konsanstre olabiliyorlar veya sahnenin değişimini görebiliyorlar. Ekip ise arka planı beğenmediği takdirde hızlıca düzelterek çekime devam edebiliyor. 

Aslında Oblivion filminde de benzer bir yöntem kullanılmıştı ancak yönetmen sadece konsantrasyon sağlamak amacıyla filmin geçtiği üssün pencerelerinde görülen manzaraları projeksiyon perdelerine yansıtmıştı. 

Yeni efekt sistemi özellikle maliyet tasarrufu ve zaman kazanımı açısından oldukça verimli. Sonraki dönemlerde görsel efekt sistemlerinin yavaş yavaş bu tarz konseptlere geçiş yaptığını görebiliriz. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim