Anlık Bildirim

The Last of Us Part II, inceleme bombardımanı rüzgârından nasibini aldı

PS4'ün en iyi oyunlarından biri olarak çıkış yapan The Last of Us Part II, kullanıcılar tarafından olumsuz puan bombardımanına tutuldu.

The Last of Us Part II, inceleme bombardımanı rüzgârından nasibini aldı Tam Boyutta Gör

Ertelemeler ve sızıntılar derken sonunda oyuncularla buluşan The Last of Us Part II, bundan yaklaşık bir hafta önce yayınlanmaya başlayan basın incelemelerinin çoğunda bir başyapıt olarak adlandırılmış ve oldukça yüksek puanlar almıştı.

19 Haziran itibariyle ise oyunu satın alan tüm Playstation 4 sahiplerinin erişimine açılan yapım, biranda oyuncu yorumlarının hışmına uğradı. İçeriğin hazırlandığı an itibariyle 26150 kullanıcının yorum yaptığı Metacritic.com’da oyunun kullanıcı puanı 3.4 olarak dikkat çekiyor. İşin ilginç tarafı ise oyun için gelen olumsuz yorumların önemli bir kısmı, The Last of Us Part II piyasaya çıkar çıkmaz yapılmış. Yaklaşık 35 saat oyun süresi vadeden yapım için yapılan yorumlar, açıkçası biraz insafsızmış gibi görünüyor ve birçok kullanıcının yorumunu oyunu bitirmeden yaptığı anlaşılıyor.

The Last of Us Part II, inceleme bombardımanı rüzgârından nasibini aldı

Aslında Metacritic.com’a yeni olmayan bir kavram olan “inceleme bombardımanı” terimini daha önce Warcraft III: Reforged ya da Valorant gibi yapımlarda da görmüştük. İnceleme bombardımanı piyasaya çıkan oyunlara çoğunlukla ve sıklıkla sıfır puan verilmesiyle ortaya çıkıyor. Ancak son yılların en iyi oyunlarından biri olarak değerlendirilen The Last of Us Part II’ye bu puanlar neden layık görüldü?

The Last of Us Part II’nin bu derece yerden yere vurulmasının sebeplerinden biri olarak oyunla ilgili geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan sızıntı haberleri gösteriliyor. Oyunun sonunun dahi öğrenilebildiği bu sızıntı sonrası, oyuncular yapımın piyasaya çıkmasını bekleyip sonrasında yorum bombardımanına tutmuş olabilir.

Oyunun eleştirildiği noktalardan bir diğeri ise karakter gelişimi ile ilgili. Oyunu politik olmakla suçlayan yorumcular, oyunun LGBT karakterlerine  kafayı takmış görünüyor. Eleştiri oklarının yöneldiği hususlardan biri de senaryonun başarılı bulunmaması. 

The Last of Us Part II’yi henüz oynamamış olanların, Metacritic.com’daki kullanıcı yorumları sekmesinde dolaşmamasında fayda olduğunu da hatırlatmak isteriz. Zira bu yorumlar arasında oyunla ilgili ciddi spoilerlar da bulunuyor.

Kaynakça https://metro.co.uk/2020/06/19/last-us-2-review-bombed-people-who-havent-even-finished-12877421/ https://www.vg247.com/2020/06/19/last-us-part-2-review-bombed-metacritic/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20017 kez okundu.
82 kişi, toplam 108 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
the last of us 2, The Last of Us Part II PlayStation 4 Pro ve
2 etiket daha Yazılım PS 5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim