Anlık Bildirim

Tesla otonom sürüş özelliği sarhoş sürücüyü ölümcül bir hata yapmaktan kurtardı

Norveç'te direksiyon başında uyuyakalan alkollü sürücü Tesla'nın otonom sürüş özelliği sayesinde ölümcül bir hata yapmaktan kurtuldu. Otonom sürüş özelliği sürücünün hayatını kurtardı.

Mevcut ABD istatistiklerine göre sarhoş sürücü kaynaklı hatalardan her yıl 10.000 kişi ölüyor. Kabaca bir hesapla her 52 dakikada bir alkollü sürücü kaza yapıyor. Norveç otoyollarının oldukça güvenli olduğu bilinen bir gerçektir ancak Norveç'te bile alkollü sürücüler 2019 trafik kazası verilerine göre tüm kazaların %8'ini oluşturuyor. Durum böyle olunca Tesla gibi büyük şirketlerin otonom sürüş özelliği geliştirerek yolları daha güvenli hale getirmeye çalışmasına şaşırmamak gerek.

Baygın sürücünün video kaydı alındı

Norveç'te geçtiğimiz günlerde oldukça şok edici bir olay yaşandı. Doğu yakası polis merkezinin açıklamalarına göre, 24 yaşında Tesla Model S sahibi bir genç sürüş esnasında kendinden geçti. Otopilot özelliğinin devrede olması sayesinde araç diğer sürücülere zarar vermeden şeridinde kalabildi.

Sürücüden tepki alamayan araç sonunda kendi kendini durdurdu. Durduktan sonra sürücüye acil servis ekipleri müdahale etti ve olayda kimse yaralanmadı.

Polise araç kullanmadığını söyledi

Olay yerine varan polis ekipleri Tesla sürücüsünün bilincinin yerinde olmadığını ve sarhoş olduğunu söyledi ancak sürücü araç kullandığı iddialarını reddetti. Sürücünün uyurkenki video kaydını alan şahıs sürücünün uyuduğunu kanıtladı. Polis sürücünün ehliyetine geçici olarak el koydu ve sürücüye dava açtı.

Tesla otonom sürüş hakkında çok fazla tartışma ve karşıt görüş var ancak şimdilik söylenebilecek tek şey otonom sürüş teknolojisi şuan için mükemmel olmasa da otonom olmayan araçlara kıyasla yolları daha güvenli kılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8815 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tesla otonom sürüş hayat kurtarıyor, tesla autopilot yolları daha iyi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim