Anlık Bildirim

Tesla'nın rakipleri güçlerini birleştirdi: General Motors ve Nikola'dan işbirliği

Amerikan otomotiv devi General Motors, elektrikli araç üreticisi Nikola ile stratejik bir işbirliğine imza attı. Açıklamadan sonra her iki şirketin de hisseleri fırladı.

Tesla'nın rakipleri güçlerini birleştirdi: General Motors ve Nikola'dan işbirliği Tam Boyutta Gör

General Motors, elektrikli kamyon ve pick up şirketi Nikola ile stratejik bir ortaklık yaptığını duyurdu. İmzalanan anlaşma kapsamında General Motors, Nikola'nın 2 milyar dolarlık (% 11) hissesini satın alacak ve şirketin Nikola Badger isimli elektrikli pick up modelini üretecek.

2022 yılında üretim bandına çıkması planlanan Nikola Badger, General Motors'un Ultium batarya sistemi ve Hydrotec yakıt hücresi teknolojisini kullanacak. Buna ek olarak ortaklık gereği General Motors, Nikola'nın gelecekte üreteceği Sınıf 7 ve 8 kamyonlar için özel olarak yakıt hücreleri tedarik edecek.

Tesla'nın rakipleri güçlerini birleştirdi: General Motors ve Nikola'dan işbirliği Tam Boyutta Gör

Her iki şirketin de hisseleri fırladı

Haberin yayınlanmasının ardından, her iki şirketin de hisseleri hızla yükseldi. Nikola'nın New York borsasındaki hisseleri yüzde 30'un üzerinde değer kazanırken, General Motors'un hisseleri yüzde 6 arttı. Şirket, hizmetleri karşılığında Nikola yönetiminde bir yönetici belirleme hakkına da sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim