Anlık Bildirim

Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikasını nereye kuracağı belli oldu

Almanya'da düzenlenen 43. "Altın Direksiyon" ödül törenine katılan Elon Musk, Gigafactory 4 adını alacak Avrupa'daki ilk Tesla fabrikasının nereye kurulacağını açıkladı.

Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikasını nereye kuracağı belli oldu Tam Boyutta Gör

Tesla, Çin’deki ilk üretim tesisi olan Gigafactory 3’ün yapımını tamamladı ve geçtiğimiz haftalarda bu fabrikadan çıkacak Model 3’lerin test üretimine başladı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler şirketin bir sonraki fabrikasına yani Gigafactory 4’e çevrildi.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın ABD ve Çin’in ardından bir sonraki üretim tesisi için Avrupa’yı düşündüğü biliniyordu. Almanya’da düzenlenen 43. “Altın Direksiyon” ödül törenine katılan Musk, buradaki konuşmasında yeni üretim tesisinin Berlin’deki yeni havalimanının yakınlarında kurulacağını açıkladı.

Elon Musk, daha sonra Twitter hesabı üzerinden yaptığı “Giga Berlin” paylaşımıyla da bu açıklamasını perçinlemiş oldu. Söz konusu üretim tesisinde batarya ve güç aktarma organlarının yanı sıra Model Y başta olmak üzere araç üretimi de yapılacağını belirtti. Musk, 2021’de faaliyete geçmesi planlanan Gigafactory 4’ün yanı sıra şehirde mühendislik ve tasarım merkezi açacaklarını da sözlerine ekledi.

Şirketin Avrupa’da 44 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunduğu Tesla Model 3 de düzenlenen ödül töreninin orta sınıf kategorisinde “Altın Direksiyon 2019” ödülünün sahibi oldu. Törende ödül verilen diğer kategoriler ve sahipleri şöyle:

Sınıfı .
Küçük AUDI A 1 Sportback
Kompakt BMW 1 Serisi
Orta Sınıf Tesla Model 3 (elektrikli)
Küçük SUV Mazda CX-30
Orta sınıf SUV Jaguar I-Pace (elektrikli)
Büyük SUV Audi e-tron (elektrikli)
Spor otomobil Toyota Supra
En etkileyici otomobil BMW 8 Serisi
25 bin euro altında en iyi araç Skoda Kamiq
35 bin euro altında en iyi araç Kia xCeed
En iyi yenilik Michelin havasız lastik
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim