Anlık Bildirim

Tesla Model S, Porsche Taycan'ın Nürburgring rekorunu kırmaya geliyor

Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden Model S'in önümüzdeki hafta Nürburgring'de olacağını duyurdu. Anlaşılan Musk Porsche'nin rekorunu elinden almak istiyor.

Tesla Model S, Porsche Taycan'ın Nürburgring rekorunu kırmaya geliyor Tam Boyutta Gör

Tesla CEO’su Elon Musk, Model S’in önümüzdeki hafta ünlü yarış pisti Nürburgring’de olacağını duyurdu. Musk’ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı bu açıklama, ‘Porsche Taycan’ın rekorunu elinden almaya geliyor’ şeklinde yorumlandı.

Geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtılan Porsche Taycan, daha öncesinde Nürburgring pistinde boy göstermiş ve 20.6 km’lik pisti 7 dakika 42 saniyede tamamlayarak ‘en hızlı dört kapılı elektrikli spor otomobil’ ünvanı kazanmıştı. Bu durum, duyurulduğundan bu yana Tesla Model S ile kıyaslanan Taycan’ın popülerliğini oldukça artırmıştı.

Porsche, yakın geçmişteki açıklamalarında Taycan’ın piste çıkmaya hazır olduğunu ve yüksek güç çıkışını uzun süre devam ettirerek Nürburgring’de iyi bir süre elde edeceğini belirtmişti. Alman üretici iddiasını daha da ileri götürerek Taycan’ın yüksek güç çıkışını sürdürme konusunda Tesla modellerinden daha iyi olduğunu ifade etmişti.

Tüm bunlar Elon Musk’ı harekete geçirmiş olacak ki Taycan’ın kırdığı rekorun ardından Musk’tan “Model S gelecek hafta Nürburgring’de olacak” açıklaması geldi. Musk, Porsche’nin rekorunu elinden almak istediklerini açıkça söylemedi. Fakat bir önceki tweetinde Porsche’nin bir elektrikli araçta ‘Turbo’ takısını kullanmasıyla ilgili şaka yapmıştı. Duyurunun bu tweetin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

Önümüzdeki hafta Nürburgring’de boy göstermeye hazırlanan Tesla Model S’in Porsche’nin rekorunu kırıp kıramayacağını hep birlikte göreceğiz.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7100 kez okundu.
15 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tesla model s, model s vs taycan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim