Anlık Bildirim

Tesla'lara uyuklama uyarı sistemi ekleniyor: İşte detaylar

Tesla,  otomobillerine güvenliği artıracak yeni özellikler eklemeyi sürdürüyor. Şirket son olarak bir yazılım güncellemesi aracılığı ile uyuklama uyarı sistemini dağıtmaya başladı.
Tesla'lara 'uyuklama uyarı sistemi' ekleniyor: İşte detaylar Tam Boyutta Gör
Tesla her geçen gün daha yenilikçi sistemler sunarak otomobillerindeki güvenliği artırmayı hedefliyor. Şirket son olarak sürücünün direksiyon başında uyuyakalmasını önlemek için geliştirdiği uyuklama uyarı sistemini dağıtmaya başladı.

Kabin bölümündeki kamerayı kullanan sistem, sürücünün direksiyon başında uykuya dalıp dalmadığını belirlemek için esneme ve göz kırpmalarını analiz ediyor. Tesla bu teknolojiyle uyuklama nedeniyle meydana gelebilecek potansiyel kazaları önleme niyetinde.

Aslına bakılırsa yorgunluk tespit sistemi otomotiv endüstrisi için yeni bir şey değil ancak şimdiye kadar gördüklerimiz hep sürücünün yaptığı düzensiz müdahaleler ve otomobilin kontrolünü göz önünde bulunduruyordu. Tesla, kabindeki kamerayı da işin içine katarak bunu bir adım daha ileri taşıdı.

Tesla'lara 'uyuklama uyarı sistemi' ekleniyor: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

Uyarı vererek molaya yönlendiriyor

Tesla'nın uyuklama uyarı sistemi esneme ve göz kırpma sayısının sayılması ve analiz edilmesi de dahil olmak üzere tamamen farklı bir izleme türü kullanıyor. Yüksek düzeyde rehavet tespit edildiğinde araç bu emareler tekrarlanmayı bırakana kadar bir uyarı vererek sürücüye mola vermesini ve dinlenmesini öneriyor.

Uyuklama uyarı sistemi Tesla'lar için 17 Ekim'de yayınlanan güncellemede ortaya çıktı. İlk fark eden sürücüler bu işlevi "Kontroller" menüsünden kapatabildiklerini, ancak bir sonraki sürüşün başında yeniden devreye girdiğini söylüyorlar. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim