Anlık Bildirim

Tesla'dan aldığı aracın kazalı olduğunu öğrenen Çinli sürücü, şirketten tazminat alacak

Elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın resmi ikinci el platformundan Model S alan Çinli sürücü, aracın kazalı çıkmasının ardından şirketi mahkemeye verdi ve tazminat kazandı.

Tesla'dan aldığı aracın kazalı olduğunu öğrendi Tam Boyutta Gör

Bloomberg'in haberine göre Tesla'nın resmi ikinci el araba platformundan 58.700 dolar (379.700 yuan) karşılığında Model S alan alan Han Chao büyük bir şok yaşadı.

Chao, Tesla'nın satın aldığı otomobilin durumunu yanlış beyan ettiğini tespit etti. Zira aracın ciddi bir kazası veya hasarı olmadığı belirtilmişti. Aynı yılın Ağustos ayında araç arıza yaptı ve sahibi Tesla'dan aracı değiştirmesini istedi, şirket ise arızalı parçaları değiştirmeyi teklif etti.

Model S fiyatının üç katı tazminat kazandı

Yapılan incelemelerden sonra Model S'nin arka yan panellerinde kesme ve kaynak izleri tespit edildi. Sonuç olarak da Chao, arabanın satın almadan önce bir kaza geçirdiğini öğrenmiş oldu ve soluğu mahkemede alarak Tesla'ya tazminat davası açtı.

Tesla'dan aldığı aracın kazalı olduğunu öğrendi Tam Boyutta Gör

Pekin mahkemesi Han Chao'yu haklı bularak Tesla'nın Çinli sürücüye 235 bin dolar ödemesine hükmetti. Şu anda Tesla Model S'in sıfırı 82.990 dolardan başlıyan fiyatlarla satılıyor. Tesla dünya çapında çok popüler ancak bu popülaritesiyle doğru orantılı bir şekilde mutsuz müşterilerinin sayısı da bir hayli fazla.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim