Anlık Bildirim

Tesla, araçlarının kendiliğinden hızlandığı iddialarını reddetti

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, araçlarının aniden hızlandığı gerekçesiyle suçlanıyor. Şirket yaşanan yüzden fazla kazanın, araçlardaki herhangi bir sorundan kaynaklanmadığını açıkladı.

Tesla, araçlarının kendiliğinden hızlandığı iddialarını reddetti Tam Boyutta Gör

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi, Tesla otomobillerinin aniden hızlandığına dair soruşturma başlatılmasını istemiş, şirket bu iddiaları reddetmişti. Tesla şimdi ise konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Tesla sorumluluk kabul etmiyor

Tesla'nın yaptığı açıklamada markanın otomobillerinin "tasarlandığı gibi çalıştığı" belirtiliyor. Yani, otomobiller sadece ilgili pedala sürücü tarafından basıldığında hızlanır veya yavaşlar. Şirket analiz ettiği tüm araçlarda, araç verilerinin normal şartlarda çalışmayı gösterdiğini ve bu nedenle Tesla araçların istemsiz bir şekilde ve aniden hızlandığı suçlamalarını yalanladı.


Elon Musk'ın şirketi, hem gaz hem de fren pedalının bağımsız sistemlere sahip olduğunu belirterek, her bir pedalın kendi verilerini kaydettiğini, bu nedenle de aracın herhangi bir anormalliği raporlayacağını söylüyor. Ancak yaşanan 110 kazanın, beklenmedik ani bir hızlanma nedeniyle yaşandığı iddiaları ise kafa karıştırmaya devam ediyor. Yukarıdaki videoda örneğini görebileceğiniz bu kazaların, kendiliğinden hızlanma sonucu yaşanıp yaşanmadığı ise henüz çözülmüş değil. Tesla'nın patronu Elon Musk ise bu iddiaların arkasında Tesla'yı zor duruma düşürmek isteyen petrol şirketlerinin olduğu görüşünde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4628 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, kaza ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim