Anlık Bildirim

Temaslı takip algoritması değişti: Evdeki herkese test yapılacak

Sağlık Bakanlığı'nın "TEMASLI TAKİBİ, SALGIN YÖNETİMİ, EVDE HASTA İZLEMİ VE FİLYASYON" başlıklı raporu ve temaslı takip algoritması güncellendi.

Temaslı takip algoritması değişti: Evdeki herkese test yapılacak Tam Boyutta Gör

Son haftalarda hasta sayısında ve vaka sayısında büyük artış yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı, yaklaşık iki hafta önce koronavirüs temaslı takip algoritmasını yenilemiş ve temaslılardan semptomu olmayanlara test yapılmamasını söylemişti. Bakanlık, kısmen de olsa bu kararından geri adım attı.

Bugün yapılan güncellemeye göre bir kişinin testi pozitif çıkarsa bu kişinin yaşadığı hanede ikamet eden herkese, semptom olup olmadığına bakılmaksızın test yapılacak.

Daha önceki algoritmaya göre pozitif vaka tespit edilen kişiyle aynı evde yaşan kişilerde yakın temas olsa dahi; ateş, öksürük, boğaz ağrısı, kas ağrısı, karın ağrısı, ishal, koku alamama semptomlarından birisi olmazsa test yapılmıyordu. Bu kişiler temaslı olduğu için karantina uygulanıyordu. Artık semptom olup olmadığına bakılmaksızın evdeki herkese test yapılabilecek. Ancak bu durum, her pozitif vakanın evindeki her bireye test yapılacağı anlamına gelmiyor. Filyasyon ekibi karar karar verecek.

Algoritmanın güncel haline kaynak bölümündeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim