Anlık Bildirim

Teknoloji şirketlerinin CEO'ları arasında en çok kazanan Tim Cook

Bloomberg tarafından yayınlanan listeye göre, 2019 yılında teknoloji şirketleri CEO'ları arasında en fazla gelire sahip isim, Apple'ın patronu Tim Cook oldu.

Teknoloji şirketlerinin CEO'ları arasında en çok kazanan Tim Cook Tam Boyutta Gör

Bir teknoloji devinin CEO'su olmak hiç kuşku yok ki çok kolay bir iş değildir. Ancak bu zorluğa paralel olarak artan maaşlar ise işin motivasyon kısmının temeli diyebiliriz. Bloomberg'in geçtiğimiz günlerde yayınladığı yeni bir liste, dünya devi teknoloji şirketlerinin CEO'larının ne kadar kazandığını gözler önüne sermesi bakımında son derece ilgi çekici.

133 milyon dolar kazandı

Yayınlanan rakamlara göre Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz yıl kazandığı 133 milyon dolarla teknoloji endüstrisinin en yüksek ücretli CEO'su olmayı başardı. Bu gelişme ile birlikte Cook, 2019'da 595 milyon dolar kazanan Tesla CEO'su Elon Musk'ın ardından en çok kazanan CEO'lar listesinde ikinci sıraya yerleşmiş oldu.

Teknoloji şirketlerinin CEO'ları arasında en çok kazanan Tim Cook Tam Boyutta Gör

Bloomberg tarafından yayınlanan listede Tim Cook'u 99 milyon dolarla Intel CEO'su Robert Swan ve 86 milyon dolar ile Alphabet CEO'su Sundai Pichai takip etti. Microsoft'un CEO'su Satya Nadella ise 77 milyon dolar ile 9. sırada yer alıyor. Apple şu anda dünyanın en değerli şirketlerinden biri ve bu nedenle Tim Cook'un gelirinin bu denli yüksek olması şaşırtıcı değil. Açıklanan rakamlara göre Cook, 2019'da aldığı paranın 122 milyon dolarından fazlasını hisse senetlerinden, 7.6 milyon dolarını ise bonuslardan kazandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim