Anlık Bildirim

Teknoloji Bakanı: “Yerli telefonlar ucuz ama rağbet görmüyor”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli telefonlar ucuz ama vatandaş rağbet göstermiyor dedi.

Teknoloji Bakanı: “Yerli telefonlar ucuz ama rağbet görmüyor” Tam Boyutta Gör

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kütahya  Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Gençlere teknolojinin geleceği ve girişimcilik hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Bakan Varank, yerli telefonlar hakkında sorulan soruya yanıt olarak yerli ürünlere rağbetin artması gerektiğini ifade etti. Bakan Varank, yerli telefon fiyatlarının rakibinin 3'te 1'i olduğu halde vatandaşın ilgi göstermediğini söyledi. "Bizim verdiğimiz desteklerle fiyatları ucuz ama vatadaşlar bunları tercih etmiyor. Yerli firmaların global rakipleri ile rekabet edebilmesi için vatandaşların bu telefonları alması lazım." ifadelerini kullandı.

Bakan’ın açıklamalarının aksine yerli telefonlar Xiaomi, Huawei, Samsung gibi rakiplerine göre daha yüksek fiyata satılıyor. Yabancı telefonlara sık sık güncelleme gelirken yerli telefonlara aylarca güncelleme gelmiyor. Ayrıca çok satılan bazı yerli modellerdeki kronik arızalar nedeniyle vatandaşlar bir daha bu markalara yönelmeyeceğini belirterek yabancı telefonlara geçiş yaptı. Günümüzde Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei vb. marka akıllı telefon modelleri, evdeki diğer akıllı cihazlarla iletişime geçebilen yazılımsal altyapıya sahip. Yerli akıllı telefon modelleri ise bu konuda yetersiz kalıyor. Yerli telefonlar pek çok eksiğine rağmen, yabancı telefonlardan daha pahalı fiyata satılıyor. Bu da vatandaşın yerli telefonlara rağbet göstermemesine neden oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25506 kez okundu.
153 kişi, toplam 173 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli telefon, vestel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim