Anlık Bildirim

Teknofest Karadeniz'in ilk gününde neler oldu?

Teknofest Karadeniz'in ilk günü geride kaldı. Teknofest Karadeniz'in ilk gününde gösteriler, yeni ürün sergileri ve yarışmalar yapıldı. Festivalin ilk günü hakkında detaylar haberimizde.

Teknofest Karadeniz'in ilk gününde neler oldu? Tam Boyutta Gör

Samsun’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest Karadeniz, dün kapılarını ziyaretçilerine açtı. Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest Karadeniz, 4 Eylül’de sona erecek. Etkinliğe ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Festivalin ilk gününde açılış töreni, uçuş gösterileri, Teknofest yarışmaları, sergiler ve yeni iş birliği duyuruları yapıldı. Ayrıca Bayraktar Kızılelma prototipi ve Milli Muharip Uçak prototipi sergilendi. Ziyaretçiler, sergi alanında Türk yapımı savunma sanayi, havacılık ve teknoloji ürünlerini yakından görme fırsatı elde etti.

Teknofest Karadeniz'in ilk gününde neler oldu? Tam Boyutta Gör

Bayraktar Kızılelma ilk kez halkın karşısına çıktı

Baykar, insansız hava araçlarından elde ettiği bilgi ve birikimi şimdi de insansız savaş uçağına taşıyor. Teknofest Karadeniz’de Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağı, ilk kez halkın karşısına çıktı. Kızılelma’nın ikinci üretim prototip versiyonu sergilendi. İlk uçuşunu 2023’ün ilk çeyreğinde yapması planlanıyor.

Teknofest Karadeniz'in ilk gününde neler oldu? Tam Boyutta Gör

Kale Arge  tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli turbojet motoru KTJ-3200, ilk defa Teknofest Karadeniz’de sergileniyor. KTJ-3200, SOM seyir füzesi ve Atmaca gemisavar füzesine güç verecek. TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk milli turbofan motoru TEI-TF6000, ilk kez sergileniyor. TEI-TF6000 turbofan motorunun imalatının 2023'ün ilk aylarında tamamlanması ve yılın ilk çeyreğinde çalıştırılması hedefleniyor.

Festivalde Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan’ın geliştirdiği silahlı insansız hava araçları da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Azerbaycan'ın yerli kamikaze SİHA'sı "İti Kovan” festival alanında sergilendi.

Teknofest Karadeniz'in ilk gününde neler oldu? Tam Boyutta Gör

Sergi alanında Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” isimli eseri sergileniyor. Platenaryum alanında gökyüzündeki yıldızların ve gezegenlerin dijital görüntüsü kubbe şeklinde tavana yansıtılıyor. Dünyanın dört bir yanından drone yarışmacılarının hünerlerini sergilediği World Drone Cup yarışları yapılıyor.

Teknofest Karadeniz'in ilk gününde neler oldu? Tam Boyutta Gör

Teknofest Karadeniz stantlarında ilkokul, lise, üniversite ve mezun gençler kendi geliştirdikleri teknolojik çözümleri sergiledi. Kokuları ayırt edebilen yapay zeka sistemi, enkaz altı insansız arama kurtarma aracı, 3 kilometre irtifaya çıkabilen roket gibi yenilikçi projeler sergilendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim