Anlık Bildirim

TBMM’de Dijital Mecralar Komisyonu kurulacak

TBMM'de Dijital Mecralar Komisyonu kurulmasına ilişkin teklif kabul edilerek yasalaştı. Dijital Mecralar Komisyonu, 17 üyeden oluşacak.

TBMM’de Dijital Mecralar Komisyonu kurulacak Tam Boyutta Gör

TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan kanuna göre TBMM’de “Dijital Mecralar Komisyonu” kurulacak. Komisyon, sosyal medyadaki paylaşımlarla ilgili çalışmalar yapacak.

Dijital Mecralar Komisyonu, 17 üyeden oluşacak. Bireylerin kişilik haklarına, özel hayatın gizliliğine ve, temel hak ve özgürlüklere aykırı yahut çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimlerine zarar verici şekilde internet kullanımının önlenmesi amaçlanıyor.

Komisyonun yürürlükteki kanunların uygulanıp uygulanmadığını incelemesi, raporlar hazırlaması planlanıyor. Komisyon üyeleri, yeni kanun tekliflerine tavsiyelerde bulunacak ve görüşlerini bildirecek. Dijital Mecralar Komisyonu henüz kurulmadığı için TBMM’de görüşülen sosyal medya düzenlemesindeki maddelerin değiştirilmesiyle ilgili söz sahibi olamayacak. Zira söz konusu Kanun Teklifi dün Adalet Komisyonu’nda görüşüldü ve kabul edildi. Muhalefet, sosyal medya düzenlemesinin Dijital Mecralar Komisyonu kurulduktan sonra hazırlanmasını istiyor. Bu durumda Ekim ayını beklemek gerekecek. AK Parti ise bir an önce teklifin yasalaşmasını istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2706 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tbmm, dijital mecralar komisyonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim