Anlık Bildirim

Taşınabilir MRI cihazı geliştirildi

University of Hong Kong ( HKU ) araştırmacıları hem ucuz hem de taşınabilir MRI sistemi geliştirdi.                                                                  

Taşınabilir MRI cihazı geliştirildi

MRI adlı görüntüleme yöntemi tanı aracı olarak yaygın kullanılmakla birlikte makinenin büyüklüğü ve pahalılığı da kullanım alanlarını daraltıyor. Şimdi is University of Hong Kong ( HKU ) araştırmacıları hem ucuz hem de taşınabilir MRI sistemi geliştirdi. Ayrıca geliştirilen sistem göreceli olarak daha küçük manyetik alan kullandığı için kalkan kullanımı da azaltıyor.

MRI adlı görüntüleme yönteminde vücudun yumuşak dokuları incelenebiliyor böylece özellikle beyin dokusu konusunda oldukça yararlı oluyor ve beyin tümörleri, yaralanmaları ve serebrovasküler olaylar tanı alabiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemin BT ( tomografi ) ile X-Ray görüntüleme yöntemlerine göre daha az risk barındırdığını da ekleyelim.

MRI

Taşınabilir MRI cihazı geliştirildi Tam Boyutta Gör

MRI’nın bütün üstün özelliklerine rağmen söz konusu makineler milyonlarca dolar olmakla birlikte makinelerin bakımı ve işlemesi için de her ay onbinlerce dolar harcanması gerekiyor. HKU araştırmacılarının geliştirdiği taşınabilir MRI cihazı yalnızca 0,055 tesla manyetik alan gerektiriyor. Günümüzde kullanılan MRI cihazlarının 3 tesla güç gerektirdiğini ekleyelim. Geliştirilen makinenin 20.000 dolardan daha ucuza mal olacağı öngörülmekle birlikte yalnızca 2metrekarelik bir alan gerektiriyor ve araştırmacılara göre 750 kg olan makinenin kilosu da 500 kilonun altına indirilebilir.

Geliştirilen cihaz 25 insanda ( 13 beyin tümörlü, 8 iskemik inmeli, 4 intraserebral hemorajili ) test edilmekle birlikte yeni sistemin yaygın kullanıma başlanması için FDA onayı gerekiyor.

Son olarak FDA’nin benzer sisteme sahip bir MRI cihazını da onayladığını belirtelim.

Yeni araştırma Nature Communications adlı dergide yayımlandı

Kaynakça https://www.asiaresearchnews.com/content/neuroscience-inexpensive-mri-scanner-could-improve-access-neuroimaging https://www.nature.com/articles/s41467-021-27317-1 https://newatlas.com/medical/low-cost-mobile-mri-machine/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim