Anlık Bildirim

Tarantula zehrinde bulunan peptidler irritabl bağırsak sendromu tedavisinde kullanılabilir

Moleküllerin iyon kanallarını inhibe ettiği ve IBS’si bulunan fare modellerinde Tap1a peptidinin, hastalığın sebep olduğu kronik visseral ağırıyı neredeyse tamamıyla dindirdiği keşfedildi.

Tarantula zehrinde bulunan peptidler irritabl bağırsak sendromu tedavisinde kullanılabilir Tam Boyutta Gör

Örümcek zehirleri oldukça zehirli ve tehlikeli olabilmekle birlikte Avustralya’lı bir grup araştırmacı tarantula zehrinde bulunan 2 farklı peptitin, irritabl bağırsak sendromu bulunan deney farelerinin ağrılarını azalttığını keşfetti.

Örümcek zehirlerinin çeşitli hastalıkların ve hastalıkların sebep olduğu semptomların tedavisinde kullanılması üzerinde son yıllara birçok çalışma yapılmış ve yapılan çalışmalar umut vadeden sonuçlar vermişti.

Pinkfoot Goliath tarantula

Tarantula zehrinde bulunan peptidler irritabl bağırsak sendromu tedavisinde kullanılabilir

Şimdi ise Avustralyalı araştırmacılar farklı tür örümceklerden visseral ağrıları hedef alan 2 farklı molekül izole etmeyi başardı. Visseral ağrıları, sodyum iyon kanallarını selektif olarak bloke ederek azaltan peptidler üzerinde çalışan araştırma ekibi 28 farklı örümcek türü üzerinde çalıştı ve Venezuela ile Brezilya’da bulunan Pinkfoot Goliath tarantula adı verilen taratula türünden Tap1a ve Tap2a adı verilen 2 farklı peptid izole etti.

İzole edilen peptid moleküllerinin ağrıyla ilişkili iyon kanallarını inhibe ettiği ve IBS’si bulunan fare modellerinde Tap1a peptidinin, hastalığın sebep olduğu kronik visseral ağırıyı neredeyse tamamıyla dindirdiği keşfedildi.

Yeni araştırma Pain dergisinde yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim