Anlık Bildirim

Tamamen elektrikli Chrysler Airflow konsepti CES 2022'de tanıtıldı

2025'te ilk elektrikli otomobilini çıkarmaya, 2028'de ise tamamen elektrikli araç markası olmaya hazırlanan Chrysler, gelecekteki modellerinin ön gösterimi olarak Airflow konseptini görücüye çıkardı.

Tamamen elektrikli Chrysler Airflow konsepti tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Stellantis çatısı altında yenilenme sürecine giren ABD'li marka Chrsyler, 2025 yılında ilk tam elektrikli otomobilini piyasaya sürecek. 2028 yılında ise tamamen elektrikli bir marka haline gelecek. Şirket, gelecek günlerin ön gösterimi olarak bugün Chrysler Airflow konseptini tanıttı.

CES 2022 kapsamında örtüsü kaldırılan Chrsyler Airflow, Stellantis'in 2024 yılı için duyurduğu STLA (muhtemelen STLA Medium) mimarisini kullanıyor. Platformla ilgili detaylar henüz belli değil ancak araçta her biri 150 kW (201 hp) güç üreten iki elektrik motoru bulunacağını biliyoruz. Bu sayede dört tekerlekten sürüş özelliğine sahip olacak Airflow, toplamda 400 beygir güç sunacak.

Chrysler Airflow'da bulunan bataryanın kapasitesi belli değil. Ancak şirketin açıklamalarına göre 560 ila 640 kilometre arasında bir sürüş menzili bekleyebiliriz. Ayrıca araçta STLA AutoDrive seviye 3 otonom sürüş sistemi de bulunuyor. OTA güncelleme desteğine sahip bu özelliğin daha sonra gönderilecek yazılım güncellemeleriyle geliştirilmesi mümkün olacak.

Tamamen elektrikli Chrysler Airflow konsepti tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Chrysler Airflow konsepti dış taraftan oldukça sade ve atletik bir görünüme sahip. Ön bölümde ince farlar, üç parçadan oluşan LED gündüz farları ve logonun kenarlarındaki krom şeritler dikkat çekiyor. Profilde 22 inçlik jantlar, gömülü kapı kolları, kaslı omuz çizgisi ve çift tonlu tasarım göze çarpıyor. Arkada ise artık araçların olmazsa olmazı haline gelen boydan boya uzanan stop grubu ve aydınlatılmış Airflow yazısı bulunuyor.

Söz konusu konsept, bolca alan ve panoramik cam tavan sayesinde oldukça ferah bir yaşam alanı sunuyor. Konsol tamamen ekranlardan oluşuyor desek yanlış olmaz. Sürücü ve yolcunun önündeki ekranlar konsola gömülü. Merkezdeki devasa ekran ise tablet ekran şeklinde konumlandırılmış. Bunlara ek olarak orta konsolda klima ayarlarının yapıldığı bir ekran ile ön koltuk sırtlarında da ekranlar mevcut.

Airflow konseptinde bolca bağlanabilirlik özelliği mevcut. Örneğin her koltukta dahili bir kamera bulunuyor. Böylece yolcuların seyahat esnasında bile bir video konferansa katılabilmesi sağlanmış. Ayrıca araçtaki sistem üzerinden, evle ilgili ayarlamaları uzaktan yapmak mümkün. Aynı şekilde akıllı telefon uygulaması üzerinden aracın veya araçtaki klimanın uzaktan çalıştırılması ve ayarlanması gibi fonksiyonlar da mümkün.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim