Anlık Bildirim

Araç alım satımında yeni dönem: Taşıt Takas Sistemi

Takasbank, noterler bünyesinde gerçekleştirilecek araç alım satım işlemleri için “Taşıt Takas Sistemi” geliştirdi. 3 Şubat 2020 itibarıyla uygulamaya alınacak Taşıt Takas Sistemi nedir?

takasbank taşıt takas sistemi nedir? Tam Boyutta Gör

Takasbank, noterler bünyesinde gerçekleştirilecek araç alım satım işlemleri için “Taşıt Takas Sistemi” geliştirdi. Taşıt Takas Sistemi, 3 Şubat 2020 itibarıyla uygulamaya alınacak.

Takasbank’tan yapılan açıklamaya göre, Taşıt Takas Sistemi ile noterler bünyesinde gerçekleştirilecek araç alım satım işlemlerinde, alım satıma konu olan nakit tutar, araç mülkiyetinin el değiştirmesiyle eş zamanlı olarak güvenli bir şekilde karşı tarafa transfer edilebilecek.

15 TL işlem ücreti

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Takasbank Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Elibol, Taşıt Takas Sistemi’ne www.tasittakas.com.tr üzerinden veya mobil uygulamalar aracılığıyla erişim sağlanabileceğini aktardı. Elibol, kurulan yapının taşıt alım satım işlemlerinde taraflara güvenli, nakit taşıma riski olmadan, 15 lira maliyetle hızlı transfer imkanı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Riskleri ortadan kaldıracak

Taşıt Takas Sistemi’nin tüm geliştirme süreçlerinin tamamlandığını ve hizmet vermeye hazır olduğunu ifade eden Elibol, “Taşıt Takas Sistemi ile noterler bünyesinde araç alım satımına ilişkin nakit tutarların karşı tarafça ödenmeme riski ortadan kalkacak ve ilgili tutarın taraflar arasında hızlı ve güvenli bir biçimde el değiştirmesi sağlanacak” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Taşıt Takas Sistemi'nin kullanımının benimsenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla işlem maliyetleri minimum seviyede tutuldu” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12491 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
takasbank nedir?, taşıt takas sistemi nedir? ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim