Anlık Bildirim

Tablet pazarı düşüşte Apple çıkışta

Tablet pazarı 2019 yılını düşüşle kapattı. Android devleri yeni modellere rağmen tüketicilerin ilgisini yeterince çekemedi. Apple ise istikrarlı bir şekilde yükseliyor.

Tablet pazarı düşüşte Apple çıkışta Tam Boyutta Gör

Bir dönem üst üste rekor yükseliş oranları açıklayan tablet pazarı artık eski günlerinden uzakta. Akıllı telefon ekranlarının büyümesi tablet konseptini biraz gereksiz bıraktı ancak Apple istikrarını halen koruyor.

Devler kayıp yaşadı

Geçen yıl son çeyrek analizlerine göre tablet pazarı 43.5 milyon adet satış yaparak yıl bazında yüzde 0.6 azalma gösterdi. Önemli oyuncular kan kaybederken kaçan müşterilerin Apple tarafına geçiş yaptığı görülüyor.

Apple son çeyrekte 15.9 milyon adet tablet sattı ve yüzde 22.7 gibi rekor bir büyüme oranına sahip oldu. Pazar payı ise yüzde 36.5 seviyesine yükseldi. Özellikle yeni nesil iPad mini ve iPad modelleri büyümeye katkı yaptı.

Samsung bu dönemde 7 milyon satış yaparak yüzde 7 küçülme yaşadı. Huawei, 4 milyon satış rakamı ile yüzde 2.8 daraldı. Amazon ise 3.3 milyon satış ile yüzde 29 gibi büyük bir düşüş yaşadı. Lenovo'nun da 2.5 milyon satıl ile yüzde 8 büyüme yakaladığı görülüyor.

2019 yılının tamamı hesaba katıldığında 144 milyon satış rakamı yüzde 1.5 düşüşe işaret ediyor. Apple, 50 milyon gibi etkileyici bir satış rakamına imza atarken en yakın Samsung 21.7 milyonda kaldı. Huawei, 14.1 milyon ile yüzde 3.5 düşerken Amazon ise 13 milyon satış ile yıl genelinde yüzde 10 büyüme yakaladı. Lenovo da 8.5 milyon satış ile düşüş trendine katıldı.

Bu yıl itibariyle tablolarda büyük bir değişim beklenmiyor. Apple yeni nesil iPad mini, iPad Pro ve iPad modelleriyle pazarı domine etmeye devam edecek. Samsung ve Huawei ise Apple'dan pazar payı çalmaya çalışacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim