Anlık Bildirim

Suzuki Jimny 5 kapılı versiyona kavuşabilir

2018'in sonundan bu yana ülkemizde de satılan Suzuki Jimny'ye daha ferah bir kabin ve bagaj hacmi sunan 5 kapılı bir versiyon eklenebilir. Söz konusu versiyon için çalışmaların başladığı söyleniyor.

Suzuki Jimny 5 kapılı versiyona kavuşabilir Tam Boyutta Gör

Şimdiye dek üç kapılı küçük gövdesiyle alıcı bulan Suzuki Jimny, ilerleyen aylarda beş kapılı versiyona kavuşabilir. Autocar Hindistan’ın Suzuki içerisindeki kaynaklara dayandırdığı habere göre, söz konusu versiyona yönelik çalışmalar başladı bile.

Habere göre beş kapılı Jimny, 2020’nin Aralık ayından itibaren Hindistan’da ve diğer pazarlarda satışa sunulacak. Aracın üretimi Hindista’ın Gucarat eyaletindeki fabrikada yapılacak. Söz konusu versiyonun Avrupa pazarında satılıp satılmayacağı henüz belli değil. Fakat şirketin emisyon kurallarına uymadığı gerekçesiyle Jimny’yi Avrupa pazarından çekmeyi düşündüğünü göz önüne alırsak bu pek mümkün görünmüyor.

Beş kapılı Jimny, küçük versiyondaki merdiven tipi şasinin uzatılmış bir versiyonu üzerine inşa edilecek. Daha uzun aks mesafesi, arkaya eklenen iki kapı, artırılan arka diz mesafesi ve bagaj hacmi beş kapılı Jimny’yi standart versiyondan ayıran kilit özellikler olacak. Bunun dışında süspansiyon, dört tekerlekten sürüş sistemi, motor seçenekleri veya kabin teknolojilerinde herhangi bir değişim beklenmiyor.

Suzuki Jimny, ülkemizde 102 beygirlik 1.5 litre benzinli motor ve 4 ileri otomatik şanzıman kombinasyonuyla satılıyor. Değişken zamanlı 4x4 ( Allgrip Pro) sürüş sistemine de sahip olan aracın fiyatı 234 bin 900 TL’den başlıyor. Beş kapılı Jimny’nin Hindistan’da 1 milyon rupi’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı söyleniyor. Bu da güncel kurla 87 bin TL civarına denk geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7511 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, suzuki jimny ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim